Elias Ymer tvekar om DC: ”Kändes som en kniv i axeln”

0
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Tidigare i veckan var Elias Ymer tvungen att avsluta en match på grund av en smärtande axel. Nu berättar svensken själv om skadan som tvingade honom att ställa in sin medverkan i sin favoritturnering. 

– Jag märkte att jag förlorade många poäng på min andra serve. Därför har jag gått mer på min serve och jag det gav resultat och jag började att serva riktigt bra. Men sen började jag känna smärtan i måndags. Jag har aldrig känt smärta där innan, det var som en kniv i axeln, säger Elias Ymer under lördagens presskonferens.

Det var i torsdags som Elias Ymer spelade den andra omgången i Rennes och tvingades ge upp vid underläge med 1-4. På fredagsmorgonen tog han planet till Stockholm där han röntgades och fick det tunga beskedet.

– Jag kom igår och och åkte direkt till Sofiahemmet och läkaren sa direkt att jag inte kunde  spela i Stockholm. Sen pratade jag med dem i mitt team och sa att jag ändå måste försöka. Det är Stockholm liksom, min absoluta favoritturnering och hemmaplan. Men jag var tvungen att lyssna på honom, säger Ymer som nu tvekar om Davis Cup mot Danmark som avgörs om två veckor.

– Han sa direkt att jag inte kunde spela de närmaste 3-4 veckorna. Men vi får se vad som händer.

Föregående artikelSekulic inledde kvalet med skräll: ”Väcker känslor”
Nästa artikelMikael Ymer ser positivt på sina DC-chanser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här