Elias Ymers dystra svit intakt

Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Förhoppningarna var stora. Men det gick inte denna gång heller. Elias Ymer var chanslös mot Diego Schwartzman i den första omgången av US Open. Siffrorna skrevs till 6-3, 6-2, 6-2 efter drygt 90 minuters spel. 

Efter förluster mot Go Soeda i Australien, Lukas Rosol i Paris och Ivo Karlovic i London var förhoppningarna stora på Elias Ymer att han skulle ta sin första grand slam-vinst i New York. Men så blev det inte.

Elias Ymer blev bruten redan i sitt andra servegem i första set. Svensken hade chansen att bryta tillbaka direkt men Schwartzman kunde hålla sina servegem och vann det första setet med 6-3.

Samtidigt fick svensken en mardrömsstart i det andra setet. Ymer blev bruten omgående och argentinaren kopplade ett ordentligt grepp om matchen efter att ha vunnit det andra setet med 6-2.

Det tog heller inte lång tid innan den 19-åriga svensken tappade sin serve även i det tredje setet. Argentinaren behövde inte göra några större ansträngningar och kunde till slut stå som segrare efter drygt 90 minuters spel.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.