Elias Ymers dystra svit intakt

3
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Förhoppningarna var stora. Men det gick inte denna gång heller. Elias Ymer var chanslös mot Diego Schwartzman i den första omgången av US Open. Siffrorna skrevs till 6-3, 6-2, 6-2 efter drygt 90 minuters spel. 

Efter förluster mot Go Soeda i Australien, Lukas Rosol i Paris och Ivo Karlovic i London var förhoppningarna stora på Elias Ymer att han skulle ta sin första grand slam-vinst i New York. Men så blev det inte.

Elias Ymer blev bruten redan i sitt andra servegem i första set. Svensken hade chansen att bryta tillbaka direkt men Schwartzman kunde hålla sina servegem och vann det första setet med 6-3.

Samtidigt fick svensken en mardrömsstart i det andra setet. Ymer blev bruten omgående och argentinaren kopplade ett ordentligt grepp om matchen efter att ha vunnit det andra setet med 6-2.

Det tog heller inte lång tid innan den 19-åriga svensken tappade sin serve även i det tredje setet. Argentinaren behövde inte göra några större ansträngningar och kunde till slut stå som segrare efter drygt 90 minuters spel.

Föregående artikelEriksson ensam svensk vidare
Nästa artikelFjolårsfinalisten Nishikori utslagen direkt av Paire

3 KOMMENTARER

  1. Rejäl missräkning. Det var inte bara optimistiska svenskar som trodde på Ymer-seger. Spelbolagen gjorde också Ymer till klar favorit. Det pratades om en bra lottning. Vi glömde bort argentinaren, som förmodligen tillhörde den skaran också som tyckte det här var bästa tänkbara lottningen. Fast ur hans synvinkel.

    Två steg framåt, ett steg bakåt. Poängen tar i alla fall Ymer till runt 130-strecket.

  2. Det är väl ändå ganska tufft att gå in och spela en förstarunda efter att ha spelat tre kvalmatcher som framförallt är mentalt tuffa? Målet att kvala in blir så stort att när det har uppnåtts så blir det tufft att ladda om. Tycker att det är en väl godkänd insats trots uttåget. Med tiden kanske han slipper kval och då, med lite ok lottningar, så blir det enklare att prestera i huvudturneringen.

  3. Utöver det ni skriver så tänker jag så här grabbar:

    Klart vi inklusive mig själv vill att det ska gå uppåt för Elias, snabbt dessutom. Det man lätt glömmer är att han inte är tillräckligt fysiskt stark ännu. Dels när man kollar hans live streamar av matcherna plus om man följde statistiken från igår, så upptäcker man två saker. Får han slå 10 plus första servar per game så har han inte uthålligheten och kan tappa serven. Tittar vi på duellerna i servegamen, då ser vi ofta, att han får in första serven, men han trycks tillbaka från baslinjen i duellerna.

    Låt oss hoppas att han får vara skadefri året ut samt en riktigt bra uppbyggnads månad inför 2016, då får vi nog se en mer konkurrens kraftig Eli nästa säsong.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här