En vecka senare – Kerber visade ingen tecken på skadan i Montreal

Angelique Kerber (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Angelique Kerber (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Hur var det egentligen med skadan på Angelique Kerber, armbågsproblem som fick henne att dra sig ur Ericsson Open i Båstad? I natt var hon på banan igen i Montreal och vann över Lucic-Baroni efter tre set.

Kerber spelade i onsdags, undersöktes och gav sedan en presskonferens i torsdags där hon gav beskedet att skadan stoppade henne från spel. Visst, det kan ju vara så att läkeprocessen gått finfint och att Kerber dessutom hann komma förberedd till Montreal på några dagar. Men nog väcker det en del frågetecken?

Kerbers lösa servar på centrecourten i Båstad togs som ett bevis på att något hindrade henne. Dock ska man komma ihåg att det aldrig är några projektiler på förstaservarna från Kerbers sida. I Wimbledonfinalen låg snittet på 149 km/tim.

Smakar det så kostar det. Att locka en topp 10-spelare till en mindre WTA-turnering som Båstad skapar ett intresse, men frågan kommer att kvarstå ett tag. Är det värt priset om spelaren drar sig ur tidigt?

I juni kom annonsen ut – tennisförbundet söker ny generalsekreterare. 23 juni var ansökningstiden över och tillträde till tjänsten är 1 oktober. Vem det blir som får tjänsten och vad huvuduppgiften blir är oklart. Med bakgrund till hur upplägget sett ut kan man kanske ana att förbundet redan från början haft en person man är intresserad av, eller?

Källor till SweTennis säger också att förbundet kan ha klart med en eller flera nya sponsorer och att detta kommer att presenteras samtidigt som den nye GS.

Vem blir ny Fed Cup-kapten? Eftersom det är populärt att lansera kandidater så gör vi det också. Åsa Svensson. Som assisterande kapten var hon med i Israel i år och fick se laget tappa sin plats i Grupp 1 och flyttas ned en division. Det är ju bara två singlar och en dubbel i de här matcherna och med sin dubbelerfarenhet vore Åsa Svensson ett bra namn att leda det unga svenska laget i framtiden.

Efter att ha besökt Ystad, Helsingborg och Båstad under sommaren så önskar man ju att intresset hos sponsorer vore större. Det känns som ett hopplöst läge när de svenska spelarna inte alltid har coach med sig. Låt vara att det på WTA-touren och steget under ofta handlar om en pappa eller pojkvän som är med, men att ha någon som kan ge feedback både på match och träning är ett måste om svensk tennis ska utvecklas och ta ett steg till.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.