Fair Play TK och GLTK rycker i elitserietabellen

Marina Yudanov GLTK (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Marina Yudanov GLTK (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

När fyra av sju omgångar är spelade i damernas elitserie har två lag maximala åtta poäng. Fair Play TK och GLTK har just nu finalplatserna, men mycket kan hända än.

Fair Play-SALK kan komma att mötas i final och nu när de möttes i den fjärde omgången blev det hela 6-0 till Malmölaget. Fair Play tappade bara ett set över sex matcher där båda lagen mönstrade riktigt starka lag.

– Det blev stora siffror men matcherna var jämna. Vi har fått en bra start. Nu är det bara att ladda om för nästa match, säger Fair Plays lagledare Mervana Jugic-Salkic.

GLTK hade inga problem med Tabergsdalens TK och vann med 5-1. Då var inte Julia Rosenqvist med idag och enda matchförlusten kom i förstasingeln där Jasmina Tinjic bröt i ledning 6-0 mot Caroline Rodhe-Moe. Bortalaget har fokus på nästa veckas hemmamatcher mot ATL och Näsbypark, då nästa års serietillhörighet kommer att avgöras.

Helsingborgs TK är ett mysterium och trots att Johanna Larsson och Sofia Arvidsson spelade både dubbel och singel så fick man nöja sig med 3-3 borta mot Lidköping. HTK förlorade båda dubblarna idag igen och har 0-8 i dubblarna den här säsongen. Och då hade Johanna Larsson/Mari Andersson 7-5, 5-1 mot Paulina Wulcan/Klara Alenäs idag och lyckades ändå förlora matchen efter 8-10 i matchtiebreak!

Näsbypark tog en nödvändig seger mot ATL med 4-2. I Lundalaget var Ida Jarlskog tillbaka, men ingen slår i dagsläget Anette Munozova i förstasingeln. Munzova har nu 4-0 där och vann också i dubbel.

Nästa vecka spelas omgång 5 och 6. På onsdag är det ny tidig seriefinal mellan Fair Play och GLTK. SALK har en svår bortamatch mot Helsingborgs TK. På söndag möts SALK och GLTK och det kan vara så att finallagen redan är klara innan sista omgången spelats.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.