Eriksson efter andra raka: ”Alla är lika aktuella”

Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Markus Eriksson tog under dagen sin andra raka seger i det så kallade ”femsetslägret”. Fred Simonsson vann också sin andra match. 

Under gårdagen besegrade Markus Erikssson Isak Arvidsson med 3-1 i set. I dag stod Mikael Ymer på den andra sidan nätet och det blev seger även denna gång. Göteborgaren vann med 2-1 (6-0, 6-4, 4-6) i set då Mikael Ymer inte vara redo att spela fem set efter sin höftskada.

– Det var ett okej spel. Ymer började inte så bra men han blev bättre och det blev fler längre dueller, säger Markus Eriksson som inte känner att han har någon fördel till en plats i DC-laget efter två segrar.

– Det är ju positivt att jag visar bra form men det är bara träningsmatcher och vi kanske alla möts i helgen. Då kanske det blir andra resultat så jag skulle säga att alla är lika aktuella.

I dagens andra match möttes Fred Simonsson och Isak Arvidsson. Här drog den förstnämnde det längsta strået och vann med 3-1 (6-4, 7-6, 6-7, 7-6).

Nu återstår det endast en omgång av detta läger och den kommer att spelas på torsdag. Då möts Markus Eriksson och Fred Simonsson som båda har två segrar bakom sig.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.