Femte SM-guldet till Pablo Figueroa

Filip Bergevi, Pablo Figueroa och Dragos Madaras (Foto: Henrik Gustavsson)
Filip Bergevi, Pablo Figueroa och Dragos Madaras (Foto: Henrik Gustavsson)

För femte gången på sex år vann Pablo Figueroa SM-guld när Sommartourens slutspel avgjordes i Norrahammar. Han finalbesegrade Fair Play-kollegan Filip Bergevi med 6-4, 3-6, 6-4. Bronset gick till Dragos Madaras, Helsingborgs TK.

– Det var en tuff final med många dueller. Det otroligt små marginaler. I tredje set hade han en breakboll och jag slog ett ess på det. Hade han fått med sig det hade han förmodligen vunnit matchen, sade Pablo Figueroa.

Matchen var välspelad och höll mycket bra klass. Och den var så jämn att den hade kunnat sluta hur som helst. Nu gjorde Bergevi ett dåligt gem och det var det sista i egen serve.

– Det var en jämn match. Han började bra och servade bra i första set. Han breakade mig i första gemet. Jag var inte riktigt med från början och det fick jag lida för hela första set. Jag spelade upp mig i andra set och fick ett break. Jag kickade upp andraserven mer och fick honom längre bak bakom baslinjen så att jag kunde driva spelet. I tredje set följdes vi åt och jag hade mina chanser och breakbollar, sade Bergevi.

Figueroa hade bara ett träningspass i benen den här veckan inför SM. Det var inte meningen att det skulle bli så, men det var inget Figueroa fick lida för.

– Jag gjorde min bästa match i finalen. Imorgon bitti ska jag spela golf och sen ska jag vila i två månader. Det har varit mycket spelande i sommar. Jag börjar bli till åren och måste tänka på kroppen, säger Figueroa.

Hyllar Fair Play TK

Två Fair Play-spelare var i final och när det gäller Sverigeeliten ligger Malmöklubben i täten i det mesta.

– Elitserien är nästa stora. Vi ska vinna SM-guld igen. Klubben är hur bra som helst. Jag har spelat där i åtta-nio år och allt funkar jättebra. Vi har bra spelare, vi har bra spelare på väg uppåt och Jörgen (Windahl) gör ett strålande jobb med juniorerna och de tar hand om oss som kungar när vi spelar elitserien, säger Figueroa.

Vad betyder klubbchefen Janne Immonen för Fair Play?

– Han har varit med från start och var med som ledare när jag spelade Pirres pokal som 12-13-åring. Vi har känt varandra jättelänge. När jag bytte till Fair Play så var det mycket pga av honom. Han är som en extrafarsa för mig och jag kan ringa honom när jag vill.  Vi brukar snacka mycket om serien och så och jag får vara med och bestämma om mycket vilket ger en trygghet för mig också.  Han gör ett grymt jobb, säger Figueroa.

Madaras vann avslagen bronsmatch

Dragos Madaras vann bronsmatchen, som inte blev mycket till fight alls. Det var jämnt inledningsvis, men sedan kopplade ”Dodi” greppet och vann första set. Och därefter gav Morgan Johansson upp matchen mer eller mindre och det blev en defilering genom andra set för Madaras.

Resultat

Final: Pablo Figueroa-Filip Bergevi 6-4, 3-6, 6-4
3-4:e plats: Dragos Madaras-Morgan Johansson 6-4, 6-1
5-6:e plats: August Zetterberg-Felix Mörck 6-1, 6-4
7:e plats: Nils Heimer
(Jeppe Johansson-Holm blev sjuk och fick avbryta tävlingen)

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.