Första ITF-titeln i hamn för Filip Bergevi

Filip Bergevi vann M15-turneringen i Sharm El Sheikh i Egypten efter 7-6, 7-6 mot åttondeseedade Fajing Sun. Det var första titeln på den här nivån för snart 25-årige Bergevi.

Efter collegeåren var 2018 den första riktiga säsongen på ITF-touren för Bergevi. Då blev det en final som bäst och tre semifinaler. Förmodligen är Bergevi den av svenskarna som har störst kapacitet att avancera på rankingen.

- Annons -

3 KOMMENTARER

  1. 2017 facit: 2challengers+7futures, 2018 facit: 2challengers+5futures, 2019 hittills: 1challenger+1future. Tycker det är en lovande start på året för våra herrsingelspelare.

  2. Tror det var här på forumet för några år sedan som någon kallade Radu Albot för ‘världens bäste futurespelare’. Tycker det är en uppmuntran för våra svenska futurespelare att Albot som 29-åring igår tog sin första ATP-titel. Bra start också för Magnus Tideman som nyligen blev Albots coach.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 29 | Så blev lottningen till Swedish Open

Mikael Ymer har en bra chans att gå vidare i Swedish Open, medan Elias Ymer lär få det svårare.

Junior fick wild card till kvalet i Båstad

John Hallquist Lithen får chansen.

117-rankade Doi vann första WTA125-tävlingen i Båstad

Är WTA125 rätt nivå för Båstad?

Svensk tennis behöver WTA-tävling i Båstad

Första dagens spel är över i Båstad. Hur en WTA125-tävling sedan ska summeras är en senare fråga, men nog är det viktigt för våra...