Markus Eriksson vann Falu Future: ”Klart man är på tapeten för Davis Cup”

Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Markus Eriksson tog sin fjärde futuretitel när han besegrade Adrian Sikora med 6-4, 3-6, 6-3. De tidigare var på grus och det här var den första inomhus för svensken som befäster sin position som trea i landet.

– Underbart känns det. Det var väldigt mycket upp och ner, mycket känslor, säger Markus Eriksson.

Eriksson gjorde sin åttonde futurefinal, men det var den första sedan juli 2014. Därefter har det blivit sju raka semifinalförluster, till den sviten bröts igår.

Slovaken Adrian Sikora har heller inte segrat ihjäl sig på sistone och det såg lite spänt ut i det första setet. Båda hade svårt att hitta rätt i serven och setet innehöll inte minde än fem servegenombrott. Det sista kom påpassligt nog i Sikoras serve och betydde 6-4 för Eriksson.

I andra set sviktade Eriksson ordentligt efter 3-3 och kanske var det vittringen på en efterlängtad titel som satte sina spår. Eriksson blev breakad två gånger och setet vanns av Sikora med 6-3.

I tredje set fick Eriksson ett tidigt break och en ledning. Eriksson fick sin första matchboll vid 5-3 i slovakens serve och fick jubla när Sikora satte bollen i nät.

– Jag steppade verkligen upp i början av tredje, så det var skönt att jag kunde ta tag i det, säger Eriksson.

I potten ligger också en plats i Davis Cup och andrasingeln mot Danmark. Dina tankar om det?

– Det är klart att man är på tapeten, men Micke Ymer var framme i semi också och spelar bra. Isak och Fred har höga toppar när de spelar bra, så det är väldigt jämnt. Men absolut är det positivt att jag spelar bra, säger Eriksson.

* * *

Det är många som har och haft synpunkter på svenskarnas förehavanden ute i tennisvärlden, men själv kan jag bara ge tummen upp till en spelare som gör allt för att maximera sina möjligheter. Eriksson är en kämpe som ligger ute vecka ut och vecka in. Han har försökt med kval till challengers utan att få till det. I futuresammanhang tar Eriksson ändå sina poäng och går sällan på några minor tidigt i turneringarna.

Bakom Elias Ymer och Christian Lindell är Eriksson trea och förmodligen högaktuell för det svenska DC-laget som möter Danmark om drygt en månad.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.