Franska Öppnan Dag 1-3

0

Veckan började på värsta sett med massvis av regn under den första dagen och med en väderleksrapport som helt enkelt sa till oss att bara stänga ner turneringen och komma tillbaka i mitten av juli. Turligt nog så stämmer ju inte alltid dom där väderlekarna och vi har fått en hel del, snarare massvis, med matcher att följa under de tre första dagarna. Låt oss kolla på vad som hänt.

RRgdag1

Som ni ser, inte alls många matcher där men det kunde varit värre och inte någon alls. Själv följde jag Paire och Kyrgios på närmare håll. Paire var….ja, jag vet inte, har vi något ord för hans beteende nu för tiden? Han verkligen spelade så dumt och dåligt att han nästintill borde åkt ut. Hans attityd var lika skrämmande som hans frisyr men han lyckades som sagt i sista gemet i det femte set prestera lite mer. Kommer behöva höja sig enormt för att vinna nästa match. Kyrgios såg också lite halvdan ut, nu behövde han inte heller riktigt prestera på topp, men han lyckades lösa det i tre raka. Cecchinato gjorde det bra med men samtidigt blir det lite enklare när inte Kyrgios spelar med sin tyngd och kraft. Lite chockerande att Gabashvili så enkelt slår ut Young ändå men bra vinst för ryssen. Kuznetsov vann planenligt och Sijsling vann kvalmatchen.

RGdag2

Dag 2 började på sämsta tänkbara vis där med en hel del regn, jag tror faktiskt inte att någon förväntade sig spel men som ni ser här över. Det blev en hel drös med matcher även att det blev timmar försenat. Det går att förstora upp bilden genom att klicka på den så det syns klart. Vad tar vi med oss från dag 2? Främst är det väl Wawrinkas kräftgång. Riktigt dålig insats och han var faktiskt stundtals utklassad av Rosol. Problemet här blev att Rosol inte riktigt klarade att hålla uppe nivån hela tiden men annars var han klart den bättre spelaren. Wawrinka såg inte alls ut att vara på topp, ofokuserad och nästan trött men han lyckades till slut, men jag vet inte riktigt hur man ska tolka hans prestation för den kommande veckan. Annars var dagens skräll att Marco Trungelliti rätt enkelt avfärdade Marin Cilic. Jag tror inte så många vet vem argentinaren är men han har lyckats prestera på maximal förmåga under årets två Grand Slams. Där har han visat att han håller på högre nivå men har svårt ibland att prestera på Challengern. Annars är han definitivt en spelare i toppskiktet där. Nishikori var stabil och vann komfortabelt mot Simone Bolleli och överlag var det en bra dag för fransmännen. Var det någon som såg Dimitrovs misär? Den blir inte mindre, utan växer bara för varje vecka. Var på god väg att vinna matchen mot Troicki men tappar det helt och förlorar setet med 5-7 för att sedan inte ha en chans i femte och avgörande. Mycket underlig inledning av honom under 2016, jag vet faktiskt inte hur mycket han kommer sjunka under året, men lite skrämmande känns det allt.

RGdag3

Tredje dagens mest intressanta var nog ändå avslutningen på dag tvås match mellan Murray och Stepanek. Tjecken hade under kvällen innan faktiskt spelat riktigt bra och tagit de två första seten innan han tappade sin rytm och ofokuserat blev bagelad och sedan ned ett break i andra. När dag tre var kommen inför ett femte och avgörande set spelade han upp sig igen och spelade väldigt smart. Var till slut två bollar från match men närmare än så blev det inte då Murray vann till slut. Murray hade stora problem ofta och det kändes som han inte riktigt fick den tiden han behöver på grus för att vara den bättre. Stepanek hittade enkelt den stora svagheten i Murrays spel på grus och det blir spännande att se hur det utvecklar sig under veckan. Inte mycket att säga om de andra toppspelarna, klara och enkla vinster för både Nadal och Djokovic vilket känns positivt efter de inledande dagarna från toppspelarna. Ferrer och Berdych hade inte heller några större problem vilket behövdes för dom båda. Coric vann väldigt enkelt toppmötet bland ungdomarna. Det var faktiskt inte ens nära någon gång för Taylor Fritz och frågan är om han inte lite väl snabbt klättrat till toppen, vi får se.

Planenligt för det mesta under dag tre. Nu startar strax dag fyra och väderrapporterna är strålande solsken, förhoppningsvis gäller det för spelet med!

Föregående artikelMarginalerna på Johanna Larssons sida – vidare i Paris
Nästa artikelFerrer blir affischnamn i Båstad igen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här