Franska Öppna: Hur ser det ut?

En vecka är nu avklarad av årets andra Grand Slam och det är dags att titta till vad som har hänt under den första veckan. Det är egentligen nu som allt drar igång på riktigt, nu är vi nere på snart alla kvartsfinaler, då vi ställs med de åtta bästa från den här turneringen. Idag ska de sista kvartsfinalsplatserna utses MEN! Vi har ett riktigt stort bekymmer den här dagen och de kommande: vädret.
ParisVäder

Som sagt, vi bör inte förväntas oss allt för mycket spel den här veckan, inte de närmsta dagarna i alla fall. Så därför är det perfekt att gå igenom lite kring vad som har hänt under den första veckorna.

Ska vi börja med skadorna? Nadal drog sig ur och dagen efter lyckades inte Tsonga heller spela klart sin match. Två tråkiga besked där Tsongas egentligen inte kom som någon chock. Han har innan turneringen sagt att han egentligen inte borde spelat turneringen och att han lyckades hålla sig så här långt var väl bara positivt. Vi får se om det får någon vidare effekt senare. Sen så var det Nadal med, ytterst tråkigt att han nästan alltid nu för tiden åker på någon skada. Som att han aldrig får komma till hundraprocentig form längre. I turneringen kändes han faktiskt rätt stabil och det är självklart att man längtade till semifinalen mot Djokovic.

Djokovic har däremot gjort precis tillräckligt, mer har han inte behövt göra. Kanske inte positivt för de som tittat men vi kommer definitivt få se en höjning fram mot kvartsfinalen. Har mycket mer att ge, det tror jag alla håller med om, och det är rätt fantastiskt att han ändå inte hotats något så fort han höjer spelet lite.

Kul att se både Ferrer och Berdych i kvartsfinal efter rätt trevande inledningar på säsongen. Möts idag, eller ska mötas, och just nu känns det ändå som att Ferrer är den starkare, han har på något sätt höjt sig än mer på väldigt kort tid nu när det vankas franska öppnan.

Murray har trummat på han med, nu har han fått den lottning han precis velat ha och avfärdade enkelt två storservare. Inga större problem där men det känns lite som att det kan bli lurigt mot Gasquet i kvartsfinalen. Wawrinka har varit lika trevande som Murray i inledningen men kanske nu att han börjat finna sin rytm och kommit in i det. Man får väl nog ta och säga att Wawrinka har fått enklast möjliga motstånd i sin kvartsfinal när han ställs mot Albert Ramos. Spanjoren spelade utmärkt mot både Raonic och Sock och han är väldigt skicklig på att anpassa sig till motståndaren och deras spel. Jag tror inte det räcker mot Wawrinka men det ska bli kul att se om han kan anpassa sig en tredje gång också.

En som bör anses vara tourens mest lyckosamma spelare är nog Marcel Granollers, har på få veckor nu tagit massor med poäng genom lucky loser och nu walkover. Känns ju inte som att han har mycket att göra här och Thiem lär nog inte ha några större problem mot honom. Just Thiem känns som hetaste kandidaten nu till semifinalplatsen. Gulbis eller Goffin står i vägen där och det känns ändå som att Thiem är allt för bra just nu. Brukar dock kunna bli väldigt sevärt mellan honom och Goffin så vi får hoppas på den i kvarten.

Så en hel del överraskningar kvar i turneringen och också tippade storfavoriterna. Med en vecka kvar och en hel del matcher att spelas kan vi se fram emot väldigt mycket. Så länge vädret skärper till sig så att säga.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.