Frustrerad Elias Ymer föll

1
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Elias Ymer var favorit inför mötet mot Yannik Meritens. Men svensken kunde inte hålla ihop spelet och föll med 4-6, 5-7 och är därmed utslagen ur challengerturneringen i Istanbul 

I Elias Ymers första ATP-match möttes de bägge spelarna. Då vann Mertens med 6-3, 6-3. Förväntningarna inför dagens match var svensken skulle ta revansch. Men det gjorde han inte i ett blåsigt Istanbul.

Mertens bröt svensken omgående och kunde därefter vinna första set med 6-4. Andra set skulle bli jämnare. De både spelarna bröt varandra fram och tillbaka och belgaren hade chansen att serva hem matchen vid ställningen 5-4, men det lyckades han inte med. Mertens bröt Ymer ytterligare en gång till 6-5 och denna gång klarade belgaren av att serva hem matchen.

Elias Ymer var märkbart frustrerad under matchen och hade flertalet utbrott. Se ett av dessa utbrott vid tiden 01.08.20 i videoklippet nedan. 

 

Föregående artikelClement får gå
Nästa artikelFalu Future: kvalet är lottat

1 KOMMENTAR

  1. Det är sådana här matcher som gör att jag undrar hur vi ska se på hans tennis egentligen? Visst, Elias var frustrerad idag men sanningen är att han har problem med motståndare som har ett tungt spel. Eli har inte fysiken. Martens fick styra för mycket med sin forehand, även de gånger Eli slog bollen med marginal över nät. Han hamnar i tidsnöd både i reurtagning och efter sin egen serve.

    Frågorna är nu. Kan vi redan nu konstatera att Eli är för kort till växten för att ta steget in på topp 100? Är det snarare så att Eli måste bli mer taktisk i duellerna? Idag fick Martens stora problem när Eli vågade dra rak backhand stenhårt. Eller är det så att Eli måste få en eller 2 försäsongsträningar till för att bli riktigt stark i kroppen?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här