Han blir ny assisterande DC-kapten i Sverige

2
Joakim Nyström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Joakim Nyström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Joakim Nyström blir ny assisterande förbundskapten i det svenska Davis Cup-laget. Detta skriver bloggen ”Challenge”-Arnesen utmanar. 

– ”Fidde” och jag har aldrig tidigare jobbat ihop och jag ser verkligen fram emot att få göra det, säger den 52-årige skellefteåsonen till Challenge.

Men han är inte ny i DC-sammanhang. Under sju år var Joakim Nyström assisterande kapten i det svenska DC-laget.

– Att ligga på läger och få ihop ett sammansvetsat och starkt lag är det roligaste.  Och vissa matcher sticker ut, som vår allra första då vi låg under med 1-2 mot Brasilien men vände och vann sedan ”Bjösse” (Jonas Björkman, min anmärkning) och ”Vinci” (Andreas Vinciguerra) vunnit de sista singlarna.

Arnesen: Hur väl känner du Elias Ymer och Christian Lindell?

– Inte så värst men jag har förstås sett dem spela i Båstad och i Stockholm, säger den forne världssjuan.

Joakim Nyström gör sin första match när Sverige möter Danmark eller Spanien senare i höst.

Föregående artikel$100K Biarritz: Rebecca Peterson tappade matchen
Nästa artikelYmer åter vinnare – nu väntar norrman

2 KOMMENTARER

  1. Jag har stor respekt för Nyströms (inte Sjöström!) kunnande men kan inte låta bli att också tänka – erfarenhet kan hämma?! Med två ledare från 60-tals generationen kan avståndet till dagens unga spelare kanske bli problematisk när man tänker ganska olika?
    Det mest skrattretande i sammanhanget är att SvTF inte själva har nyheten, det är ju faktiskt en ganska bra positiv nyhet om den paketeras rätt? Till sist, tveksamt om ett helt land kan ha ett rykte men helt klart är i alla fall att det inte är ett ryck det är frågan om?

    • Formodligen ska Fidde sluta, darfor tar man in Nystrom nu som assisterande, sen tar han over nar fidde slutar vid arsskiftet…..och sa far man en mjuk overgang

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här