Här spelar svenskarna – 19-25 oktober

Det är inte bara Stockholm Open (Mikael Ymer samt Milos Sekulic) som står på agendan. För andra handlar det om WTA-spel, Challenger, Future eller ITF-tävlingar. Här tittar vi på deras lottningar för kommande vecka.

Johanna Larsson. Spelar WTA-turneringen i Luxemburg, en bra turnering med sex spelare på topp 30. Timea Bacsinszky och Ana Ivanovic är toppseedade. Larsson möter i första omgången Andreea Mitu. Vid seger där väntar vinnaren mellan Barbora Strycova och Yanina Wickmayer. Larsson spelar också dubbel med Kiki Bertens.

Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Christian Lindell. Är i Santiago och spelar Challenger. Där är Diego Schwartzman förstaseedad. Lindell möter 290-rankade Gonzalo Lama, en chilenare som fått ett wildcard. Lama har ungefär hälften Challengers, hälften Futures i år och det är i den sistnämnda kategorin framgångarna har kommit. Lindell slog Lama tidigare i år och chilenaren har även fått stryk av Daniel Appelgren i Finland i augusti. Vinner Lindell här så väntar förmodligen femteseedade Carlos Berlocq i andra omgången.

Fyra svenskar finns med i Futuren i Oslo. Det var bara Daniel Appelgren som tog sig in på sin ranking, men efter framgångsrikt kval är också Marcus Månsson, August Zetterberg och Daniel Svensson inne i turneringen. De två sistnämnda har möjlighet att ta sina första rankingpoäng.

Jeppe Johansson-Holm valde istället Turkiet och Antalya. Där är han framme i kvalfinal.

Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Nästa helg inleds kvalet till den första av två 10 000-dollars på svensk mark, Swedish Ladies som Näsbyparks TK arrangerar. Men även den här veckan är en del ute i världen och lirar.

Susanne Celik spelar $25,000 Brisbane och fick Sally Peers i första omgången.

Kajsa Rinaldo Persson kommer inte att spela turneringarna på hemmaplan. Hon är istället med i två 15000-dollars i Bangkok. Hon fick fjärdeseedade Naomi Totka i första omgången. Klarar hon det ser lottningen lite smidigare ut efter det.

Fanny Östlund är kvar i Grekland och i $10,000 Heraklion får hon återigen möta Amina Anshba, som hon slog efter tre set den här veckan.

Här fanns två svenskor med i kvalet. Paulina Wulcan (kvalfinal) och Julita Saner (andra omgången).

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.