Här spelar svenskarna – 19-25 oktober

2

Det är inte bara Stockholm Open (Mikael Ymer samt Milos Sekulic) som står på agendan. För andra handlar det om WTA-spel, Challenger, Future eller ITF-tävlingar. Här tittar vi på deras lottningar för kommande vecka.

Johanna Larsson. Spelar WTA-turneringen i Luxemburg, en bra turnering med sex spelare på topp 30. Timea Bacsinszky och Ana Ivanovic är toppseedade. Larsson möter i första omgången Andreea Mitu. Vid seger där väntar vinnaren mellan Barbora Strycova och Yanina Wickmayer. Larsson spelar också dubbel med Kiki Bertens.

Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Christian Lindell. Är i Santiago och spelar Challenger. Där är Diego Schwartzman förstaseedad. Lindell möter 290-rankade Gonzalo Lama, en chilenare som fått ett wildcard. Lama har ungefär hälften Challengers, hälften Futures i år och det är i den sistnämnda kategorin framgångarna har kommit. Lindell slog Lama tidigare i år och chilenaren har även fått stryk av Daniel Appelgren i Finland i augusti. Vinner Lindell här så väntar förmodligen femteseedade Carlos Berlocq i andra omgången.

Fyra svenskar finns med i Futuren i Oslo. Det var bara Daniel Appelgren som tog sig in på sin ranking, men efter framgångsrikt kval är också Marcus Månsson, August Zetterberg och Daniel Svensson inne i turneringen. De två sistnämnda har möjlighet att ta sina första rankingpoäng.

Jeppe Johansson-Holm valde istället Turkiet och Antalya. Där är han framme i kvalfinal.

Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Nästa helg inleds kvalet till den första av två 10 000-dollars på svensk mark, Swedish Ladies som Näsbyparks TK arrangerar. Men även den här veckan är en del ute i världen och lirar.

Susanne Celik spelar $25,000 Brisbane och fick Sally Peers i första omgången.

Kajsa Rinaldo Persson kommer inte att spela turneringarna på hemmaplan. Hon är istället med i två 15000-dollars i Bangkok. Hon fick fjärdeseedade Naomi Totka i första omgången. Klarar hon det ser lottningen lite smidigare ut efter det.

Fanny Östlund är kvar i Grekland och i $10,000 Heraklion får hon återigen möta Amina Anshba, som hon slog efter tre set den här veckan.

Här fanns två svenskor med i kvalet. Paulina Wulcan (kvalfinal) och Julita Saner (andra omgången).

Föregående artikelVintertouren: Windahl och Melander vann i Mälarhöjden
Nästa artikelBrunström: ”10-1 på tre veckor är inte dåligt”

2 KOMMENTARER

  1. Totka må vara fjärdeseedad men hon är också en sån som vinner de flesta av sina poäng för att hon är med i lätta turneringar så jag är inte förvånad över att KRP vann. Rompies i andra kanske kan bli klurigt, hon spelar inte så mycket men är väl bättre än sin ranking.

    Fanny var skadad i finalen iom att hon lämnade wo i turneringen nu? Eller så vill hon vila till sverigeturneringarna.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här