Här spelar svenskarna – Brasilien för Lindell och Uzbekistan för Larsson

Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Många av de svenska spelarna är förstås hemma och spelar futuren i Danderyd den här veckan, men vi har mycket att se fram emot.

Christian Lindell fortsätter spela på grus, även den här veckan i Brasilien och nu i Porto Alegre. Öppningsmatchen blir mot en kvalspelare, men sedan väntar förmodligen förstaseedade Diego Schwartzman. Lindell slog visserligen Schwartzman förra året.

André Göransson på wild card i Tiburons Challenger möter en kvalspelare i första omgången. Det blir mot Henri Laaksonen, som var i kvartsfinal i Columbus Challenger senast.

Johanna Larsson är fjärdeseedad i WTA-turneringen i Tashkent och möter kvalspelare med diffus form, Stefanie Vögele. Vinst är och det blir antingen wild cardet Nigina Abduraimova eller lucky losern Petra Martic i andra omgången.

Rebecca Peterson är kvar i Kina och är andraseedad i Zhuhai, en 50 000-dollars. Hon börjar mot 268-rankade Na-Lae Han. Intressant lottning har hon, men i en eventuell kvartsfinal kan 17-åriga Paula Badosa Gibert stå för motståndet.

Kajsa Rinaldo Persson förlorade kvalfinalen idag i Frankrike ($25,000 Clermont-Ferrand) mot Eva Wacanno med 6-0, 2-6, 1-6. Här finns också Sofia Arvidsson med. Hon möter 18-åriga Anastasiya Komardina som haft ett bra år och klättrat snabbt till plats 230.

Jacqueline Cabaj Awad har åkt till Egypten och i Sharm El Sheikh brukar det gå bra för henne. Hon är tredjeseedad och börjar mot en kvalspelare.

Anette Munozova är kvar i Tunisien ($10K El Kantaoui). Hon möter en amerikanska, Shelby Talcott, som inte har någon ranking.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.