Hård konkurrens i Ericsson Open i Båstad – här är listan på spelarna

4
Angelique Kerber (Foto: Tatiana – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – CC BY-SA 2.0)
Angelique Kerber (Foto: Tatiana – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – CC BY-SA 2.0)

Affischnamnen till WTA-turneringen i Båstad (18-24 juli) har varit klara en tid. Nu har deadline passerats för att anmäla sig till Ericsson Open.

Angelique Kerber  är toppnamnet, men har inte haft en bra grussäsong i Europa. Hon har förlorat i första omgången i Madrid, Rom och nu senast Franska Öppna.

Näst bäst rankad är Sara Errani, som har samma dystra formkurva med förluster i första omgångarna i Madrid, Rom, Strasbourg och Franska Öppna.

Mycket kan hända fram tills turneringen startar, men en ranking på 94 krävdes för att komma med.

Sju spelare på topp 50 är ovanligt många för att vara Båstad, som har konkurrens med två amerikanska turneringar i Washington respektive Stanford. Det är många utmanare till Johanna Larsson, som ska försvara titeln i år!

 1. Angelique Kerber (4)
 2. Sara Errani (22)
 3. Kiki Bertens (27)
 4. Caroline Garcia (38)
 5. Anna Karolina Schmiedlova (40)
 6. Annika Beck (41)
 7. Laura Siegemund (42)
 8. Anna-Lena Friedsam (52)
 9. Johanna Larsson (55)
 10. Mona Barthel (66)
 11. Cagla Buyukakcay (77)
 12. Julia Görges (78)
 13. Anastasija Sevastova (82)
 14. Denisa Allertova (80)
 15. Pauline Parmentier (83)
 16. Polona Hercog (84)
 17. Bethanie Mattek-Sands (88)
 18. Lara Arruabarrena (91)
 19. Teliana Pereria (92)
 20. Karin Knapp (93)
 21. Yaroslava Shvedova (94)
Föregående artikelEnkelt för Ymer – men Lindell chanslös mot formstarke Albot
Nästa artikelTung dag för Ymer – utslagen i andra omgången

4 KOMMENTARER

 1. Om man tittar på 25k-tävlingen i Sverige som spelas före så är Celik förstaseedad. Hoppas hon kan vinna den. Roligt nog verkar även Julia Rosenqvist göra comeback i kvalet, hon är med på kvallistan tillsammans med bland annat Jarlskog, Cabaj Awad, Lister och Rinaldo Persson.

  Kvaliteten på kvalet är dock hög så vi kan nog inte förvänta oss så många vidare trots att det är våra bästa efter topp tre. Fast med 4 wild cards så kommer vi i alla fall ha några att hoppas på i huvudturneringen. Noterbart är att Björklund verkar inte heller vara med.

 2. Det blir fortsatt juniorturneringar för Björklund. Lär väl bli på gränsen igen om det blir kval eller huvudturneringen direkt i Wimbledon. Jag hoppas kunna se något både från Ystad och Helsingborg.

 3. Tittar man pa Bastad listan sa bor Peterson kunna ga rakt in baserat pa att en del kommer dra sig ur och den definitiva cutten kommer bli en bit over 100 pa rankingen.

  Sen kommer Celik sakert fa ett wildcard, och ett wildcard gar nog till nagot spannande internationellt namn (nagon top 50 som akt ur Wimbledon tidigt kanske), men det borde finnas utrymme for ett svenskt wildcard till. Kanske dags for nagon av Bjorklund/Jarlskog/Rosenqvist att fa chansen?

 4. En jag verkligen väntar på att det skall lossna för är Cornelia Lister.
  Tycker att hon slagmässigt är precis lika bra som Celik och hon har gått bra i dubbel på hög nivå. Nog tusan borde hon också kunna klättra upp till 200 i singel?
  Funderade även en del på ledarskapet inom Svensk Tennis efter att ha sett klippet med Lagerbäck från hans matchgenomgång. Viljan att ingjuta mod och tro i spelaren – var det mer naturligt förr i framgångsvågen hos svenska tennisledare? Kan man återuppväcka den?
  Celik har gjort en fantastisk resa och cred till Kramfors och hoppas hon får lite mer utdelning som hon kan få njuta av!
  Det är hon värd

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här