Heimer och Arvidsson till kvartsfinal – Lindell tidigt utslagen

Nils Heimer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Nils Heimer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Nils Heimer och Isak Arvidsson till kvartsfinal, men Christian Lindell utslagen i Argentina. Det är svenskfacit det senaste dygnet.

Upsala TK:s Nils Heimer gjorde ett bra val som stack till Kuwait och hittade en futureturnering med lämpligt motstånd. Det har gjort att han nu, förutom att ha skaffat sig rankingpoäng, är framme i kvartsfinal. Idag mötte han en annan kvalspelare, 976-rankade Frigerio, och vann med 6-3, 3-2.

Heimer möter nu förstaseedade Alessandro Bega i kvarten, ett bra test för den unge svensken mot den 328-rankade italienaren.

Isak Arvidsson är klar för sin femte kvartsfinal i år i en future. Detta i Estland där han idag besegrade Christian Hirschmüeller med 6-1, 7-6. Isak har två gånger i år tagit sig vidare från kvarten och nu blir det ett svårare prov mot sjätteseedade Anton Zaitcev. Ryssen har i år försökt sig på Challengerspel, men utan större framgång.

Slutligen har vi då Christian Lindell, som åkte på sin femte raka förlust när han förlorade i den första omgången i Challengern i Buenos Aires. Sjundeseedade Facundo Arguello vann med 6-4, 6-4.

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.