Isak Arvidsson trivs i Danderyd – slog ut andraseedad

Isak Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Isak Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

En titel och en semifinalplats i Danderyd har det blivit tidigare. Nu är Isak Arvidsson framme i kvartsfinal efter att enkelt besegrat andraseedade Adrian Sikora, 6-1 6-4.

– Jag har alltid spelat bra här, säger Isak.

För tre år sedan vann Isak Arvidsson titeln i Danderyd efter imponerande spel. Dessutom har han varit framme i semifinal i samma futureturnering. Nu verkar det som Isak har något fint på gång i Danderyd ånyo. Kanske är svaret så enkelt att Isak som är från Skaraborgs överklassmetropol Hjo trivs i det inte helt underklassiga Danderyd?

– Haha, överklassen tror jag inte har något med det att göra bonne som man är, skrattar Isak och fortsätter:

– Nä, skämt åsido. Jag har alltid spelat bra här, trivs väldigt bra på underlaget och får en skön feeling varje gång man kommer hit.

En övertygande seger mot Jonathan Stenberg följdes upp med 6-1 6-4 mot andraseedade slovaken Adrian Sikora och Isak har släppt blott åtta game på två matcher.

– Väldigt bra match från min sida, både taktiskt och spelmässigt.

I förra veckan i Falun besegrade Isak landsmannen Carl Söderlund innan det blev klar förlust i Skaraborgsderbyt mot Mikael Ymer. Dessförinnan var det en och en halv månad sedan Hjosonen var på tävlingsbanan.

– Jag har haft lite träningsperiod innan Falun och ändrat tekniken lite på forehanden så har jobbat mycket på den och returer framförallt.

I kvartsfinalen väntar Sam Barry, som besegrade Carl Söderlund idag med 7-5, 6-1.

Helsvensk kvartsfinal

Jonathan Mridha visade att segern mot förstaseedade Corrie inte var en tillfällighet. Finländaren Henrik Sillanpää håller alltid en hög lägstanivå, men vägde lätt idag mot Mridha som segrade med 6-4, 6-3.

Det öppnar därmed upp för en ren KLTK-kvart mot Fred Simonsson. Fred besegrade Markus Eriksson med klara 6-4, 6-2. Ett kvitto för oss som hävdar att Fred har en väldigt hög högstanivå! Dubbelkompisarna Fred och Jonathan har mötts i en future tidigare i år och då vann Mridha med 6-1, 6-2.

Fjärde svensk till kvartsfinal blev Mikael Ymer. Han slog fjärdseedade Clement Geens med 7-6, 6-2. Här blir det ett årgångsmöte, då 98:an och norrmannen Casper Ruud blir nästa motståndare.

Lucas Renard var också framme i andra omgången, men för hans del blev det stryk mot tredjeseedade Napolitano med 1-6, 3-6.

Sju svenskar nådde andra omgången, fyra är i kvartsfinal.

Kvartsfinalerna:

Mridha-Simonsson
Napolitano-Salisbury
Ruud-Ymer
Barry-Arvidsson

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.