Joakim Nyström och Andre Rizzoli nya coacher på GTG-akademin

0
Joakim Nyström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Joakim Nyström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Good to Great anlitar två nya coacher: Joakim Nyström och Andre Rizzoli. Det meddelar tennisakademin idag.

”Flera nya och duktiga spelare söker sig till Good to Great Tennis Academy och vi strävar efter att ha de bästa coacherna på marknaden som kan utveckla och inspirera både spelare och befintliga tränare.

Joakim Nyström har en gedigen erfarenhet både som spelare med en bästa ATP världsranking som nr 7 och har tränat några av världens bästa tennisspelare som Thomas Enqvist, Jürgen Meltzer, JackSock och Dominic Thiem. Joakim kommer även att vara assisterande Davis Cup kapten till Svenska Davis Cup laget vid sidan av Good to Great Tennis Academy. Främst, kommer Joakim jobba med de äldre spelarna på akademin.

I takt med det italienska damtennisundret så ser vi fram emot att anställa ytterligare en italiensk tennistränare, Andre Rizzoli som kommer lägga mycket fokus på de svenska tennistjejerna.”

-Joakim Nyström och Andre Rizzoli kommer med sina erfarenheter tillföra massor för att utveckla våra spelare i Good to Great Tennis Academy. De har båda olika bakgrund och kan påverka med nya positiva influenser både från världstoppen och från gräsrotsnivå, säger Nicklas Kulti, partner på Good to Great Tennis Academy.

-Jag har följt Good to Great sedan starten 2011 och ser fram emot att få jobba med svensk tennis framtid. Jag tar med mig erfarenheter från utveckling och spelstrategier som jag ser fram emot att hjälpa de äldre spelarna med, säger Joakim Nyström.

-Det ska bli kul att få vara med och skapa tennishistoria tillsammans med Good to Great Tennis Academy. Italiensk damtennis har på senare år skördat många framgångar med vinst i Fed Cup och nu senast två italienskor som möttes i final i US Open. Jag tar med mig inspiration från hur Italien jobbat med tennisutveckling och försöka inspirera svensk damtennis, säger Andre Rizzoli.

Föregående artikelInför: Kuala Lumpur och Shenzhen (ATP 250)
Nästa artikelInga långa set i Davis Cup

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här