Junior Davis Cup igång: ”Ryssarna var säkrare än oss”

La Caja Mágica (Foto: David / CC BY-SA 2.0)
La Caja Mágica (Foto: David / CC BY-SA 2.0)

Junior Davis Cup i Madrid, eller Lag-VM för juniorer, inleddes med förlust för Sveriges del. Fjärdeseedade Ryssland vann med 3-0.

Sverige har också Argentina och Kina-Taipei (Taiwan) i sin grupp. 16 länder deltar och efter gruppspelet väntar placeringsmatcher.

Karl Friberg och Jonas Eriksson Ziverts spelade singlarna idag men var inte i närheten av att ta set idag. Dubbeln, där Linus Bergevi och Eriksson Ziverts spelade, blev lite jämnare men ryssarna vann i två raka set där också.

– Ryssarna var säkrare än oss idag i ett högt tempo. De selar nära baslinjen och sätter press mot oss. Karl har lite problem i sin axel och kan just nu inte gå för fullt i sin serve. Vi får se hur det känns imorgon, säger kaptenen Pontus Norberg.

Friberg var med i det svenska laget 2014 också och då blev Sverige trea i gruppen, fick spela om platserna 9-12 och blev slutligen tolva. Sverige har aldrig varit i final i Junior Davis Cup, som spelats varje år sedan 1985.

– Målsättningen denna vecka är först att vinna gruppen och sedan vinna guld. Vi siktar högt! Dock tuff start men allt kan hända i poolspelet. Argentina väntar imorgon, säger Norberg.

Tävlingen spelas i år i en härlig tennismiljö i Madrid, på Caja Magica, där det också spelas både ATP- och WTA-tennis i maj, Mutua Madrid Open.

– Anläggningen är väldigt häftig. Stor och pampig, med en stor centercourt och två mindre där de kan dra över tak om det skulle bli regn. Arrangemanget är i toppklass med erfarna personer i ledningen, säger Norberg.

Argentina vann sin match idag med 3-0.

Här kan du följa Junior Davis Cup…

 

 

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.