Elias Ymer vidare efter rejäl holmgång

3
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Efter drygt 2,5 timmar var det klart. Elias Ymer besegrade Niels Desien i challangerturneringen i Mons efter siffrorna 7-6, 6-7, 6-3. Därmed fick svensken ett välbehövligt besked inför Stockholm Open. 

Inför dagens match var det nästan tre veckor sedan Elias Ymer vann en match. Och det började inte heller bra för svensken mot Niels Desein. Belgaren bröt direkt men i efterföljande gem utjämnade Ymer. Därefter togs setet till tiebreak där svensken hamnande i ett rejält underläge. Desien gick upp till en 5-1-ledningen och det första verkade vara avgjort. Men då kom vändningen från Ymers sida som vann sex raka poäng och setvinsten var ett faktum.

I det andra set var det belgaren som tog kommandot och tog ledningen med 5-3. Svensken hade dock inte gett och tog setet till tiebreak. Men denna gång var det Desien som var den starkare och framkallade ett avgörande set.

Väl där fick Ymer den perfekta starten och gick upp till en 3-0-ledning. Därefter hade Elias Ymer en behaglig resa fram till matchvinst efter siffrorna 6-3 i tredje. En viktigt vinst för svensken som är på jakt efter storformen inför Stockholm Open som startar om två veckor.

Föregående artikelDanska DC-ankaret: ”Naturligtvis var det lite annorlunda”
Nästa artikelNy förlust i första omgången för Sofia Arvidsson

3 KOMMENTARER

  1. Har ju haft en förmåga att gnälla på det som händer runt Eli de senaste veckorna, ska ge lite cred också.

    Trots dålig känsla i början med ramträffar på forehandsidan och en klickande serv så krigade han och lät tiden tala för sig. Vändningen i första sets Tie Break var bra. Att sedan Diesen som spelar på hemmaplan tar andra set är föga förvånande. Bra rytm i serven från Eli i tredje plus att han får in 60% första servar för hela matchen bådar gått. En konsekvent procentsats runt 60 krävs ju för att etablera sig på ATP touren.

  2. Tycker jag absolut att han hade Henrik. Framförallt kändes det som att han börjar tänka, ”ju längre jag är ute på banan, ju stärre chans att matchen vänder”. Istället för att bara ge upp.

    Nu har han precis förlorat dubbeln med Golubev men Elias spelade bra idag. Som sagt, man börjar eventuellt skönja en ny säkerhet i serven, är det så, då vet vi ju att det betyder allt för honom.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här