Mikael Ymer föll efter dramatik i Kungliga

Mikael Ymer-1

Det räckte till slut inte. Mikael Ymer besegrades av Alexander Zverev efter dramatik i Kungliga Tennishallen. Siffrorna skrevs till 7-6, 6-7, 6-4 till tyskens fördel. 

Mikael Ymer fick en kanonöppning då han bröt tysken omgående. Därefter höll de bägge tonåringarna sina server vilket ledde till att Mikael Ymer servade för setet vid ställning 5-4. Där sjönk dock svenskens nivå och Zverev kunde bryta tillbaka.

Setet fick avgöras i tiebreak där Mikael Ymer hade setboll i egen serve. Setbollen blev en riktig rysare som till slut tysken vann efter att Ymer bränt ett ypperligt läge framför nät. Ymer hade ytterligare en setboll, men brände den i nätet.

Alexander Zverev kom tillbaka och tog vara på sin andra setboll och vann tiebreaket med 11-9.

Andra set började inte alls lika bra som första för Ymer. Svensken fick problem med sina byxor och tappade fyra raka gem och låg därmed under med 0-4. Men svensken hade inte gett upp. Zverev servade för setet vid ställningen 5-4 och hade en matchboll. Men Ymer kom tillbaka och bröt tysken för den andra gången i matchen. Därefter följde ytterligare ett tiebreak. Ymer bröt till 5-4 ledning och kunde sedan vinna andra set med 7-5.

Svensken höll jämna steg med tysken i andra set, i alla fall till en början. Tysken bröt till 3-2 och servade sedan hem matchen efter 6-4 i fjärde.

– Han spelade otroligt. Jag är väldigt överraskad, sa Zverev i segerintervjun.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.