Kollen inför nästa vecka – Ymers lottning i US Open

Mikael Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Mikael Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Lottningen till US Open för juniorerna är klar. Mikael Ymer är tredjeseedad. Vi tittar också på var övriga svenskar spelar kommande vecka.

Mikael Ymer inleder mot den ett år yngre Vasil Kirkov. Det ryskklingande namnet till trots, så är Kirkov amerikansk medborgare och är rankad 112 på juniorrankingen. Det är debut för honom i GS-sammanhang. Vinner Ymer den matchen väntar vinnaren mellan Marko Osmakcic (47) och Miomir Kecmanovic (23).

Osmakcic var i tredje omgången i Australian Open och har mött en svensk i år. Tidigt på året slog han Sam Taylor i två raka.  Kecmanovic, född 1999, var bland annat med i Wimbledon och åkte då ut i andra omgången mot Patrik Niklas-Salminen.

Förste seedade som Ymer kan få möta blir i så fall i tredje omgången och då mot 15-seedade Casper Ruud. Blickar vi ännu längre fram så kan en eventuell kvartsfinal bli en repris på Wimbledonfinalen då Reilly Opelka är 6-seedad.

Hela lottningen här…

Futuresvenskarna

Kvalet till Bol, Kroatien, är redan igång för fyra svenskar. Två omgångar spelas under söndagen och kvalfinaler imorgon.

Daniel Appelgren och Christian Samuelsson är klara för kvalfinal efter två vinster.

Johan Claesson förlorade sin öppningsmatch. Jonathan Hultkrantz-Chesnau, han som dök upp i kvalet till Challengern i Wroclaw i februari, vann sin första match och ska spela sin andra.

Christoffer Solberg är sjundeseedad den här veckan i en future i Iran.

Marcus Månsson går in direkt i en future på hardcourt i Polen.

ITF-svenskorna

Cornelia Lister kvalar till 100 000-dollarsturneringen i Biarritz, Frankrike. Lister vann sin första match och möter förstaseedade Xenia Knoll i andra kvalomgången. Det krävs tre vinster i kvalet för att ta sig in i huvudturneringen, som håller god WTA-klass och där Rebecca Peterson finns med i startfältet.

Susanne Celik är den högst rankade i startfältet i $15K Petange, Luxemburg. Turneringen spelas inomhus. Där är lottningen gjorde och Celik får börja mot en kvalspelare.

17-åriga Adna Sofradzija provar på spel i 10 000-dolllarsturnerigen i Bol, Kroatien. Där blev det dock förlust i den första kvalomgången.

Anette Munozova spelar för andra veckan på grus i Prag och då handlar det om en 10K-turnering.

Brenda Njuki, som var i kvartsfinal den här veckan i 10K-turneringen i Sharm El Sheikh är kvar i Egypten.

Lars-Anders Wahlgren har fått en tredje svenska på plats i Antalya, Turkiet. Fanny Östlund har anslutit och på plats finns redan som bekant Kajsa Rinaldo Persson och Jacqueline Cabaj Awad. Den sistnämnda fick ju möta Lou Brouleau i första omgången första veckan på plats och fransyskan, som verkar ha tokform, tog idag ännu en titel. Apropå bra och dåliga lottningar.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.