Kommentarer från dagens spel i Falun – så gick det

0

Många svenskar var förstås igång när den andra dagen av Falun Future spelades. Mest glädjande ur svensk synvinkel var att Jacob Adaktusson skickade ut andraseedade britten Marcus Willis rankad 361:a.

Dagens svenska matcher i Falun:

Jacob Adaktusson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Jacob Adaktusson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Jacob Adaktusson-Marcus Willis 6-4 2-6 6-4

När Jacob Adaktusson förlorade andra set och låg under med 0-2 i tredje såg det mörkt ut, men Jacob lyckades vända i en match med lite smålurigt spel. med en hel del slicande.

– Jag började bra men tappade nivå i mitten av andra samtidigt som han började spela bättre, säger Jacob till SweTennis och fortsätter:

– Jag försökte vara aggressiv men han har ett extremt grepp på forehand och gillar inte att sätta fart på bollen själv där. Så slicen var rätt att slänga in då och då.

Med offensivt spel i det sista gamet kunde Jacob blankt gå fram till seger 6-4 2-6 6-4.

Jonathan Mridha-Tobias Blomgren 6-4 5-7 7-6 (7-1)

En jämn popcornmatch där Tobias Blomgren faktiskt hade chansen att serva hem matchen. Istället lyckades Mridha vända på steken mot en i slutskedet frustrerad comebackande Blomgren.

– Jag är sjukt besviken på mig själv att jag inte fullföljer min spelplan hela vägen utan att vid 5-3 när jag servar för matchen börjar att slappna av och hoppas att serven ska lösa allt, säger Blomgren och konstaterar:

– Det var en jämn match men som sagt, tredje set ska jag bara inte förlora. Jag är riktigt besviken, jag har dock inte spelat en match sedan Istanbul när jag drog upp magen igen där.

Michael Grant-Christian Samuelsson 5-7 6-2 6-4

Wild cardet Samuelsson tog det första setet men det räckte inte. Matchavgörande blev när amerikanen vann ett jämnt game vid 3-3 och sedermera kunde ro hem skiljesetet med 6-4. Sur förlust förstås.

– Mmm, det var tungt. Jag servade bra i första set. Var inte så mycket mer idag tyvärr…

Fred Simonsson-David O´Hare 7-5 6-2

David O´Hare spelar sällan singel men när han väl gör det så gör han det ofta helt ok. Han hängde med skapligt i det första setet mot Fred Simonsson. Dock var Fred Simonsson planenligt för stark och svensken är nu den som ställs mot förstaseedade Corrie i kommande omgång. Spelar Simonsson på topp vet vi att han har goda chanser även i en sådan match.

James Marsalek-Karl Friberg 7-6 6-3

Unge Friberg hade sina chanser i det första setet. Bland annat servade han för det första setet. Dock blev det förlust i ett tajt tiebreak (5-7) där Friberg tappade serven vid 5-6. I andra set följdes spelarna länge åt innan Marsalek knep de sista gamen. En bra insats av Friberg i alla fall.

Daniel Appelgren-Lucas Renard 6-1 6-4

En spelare på uppgång mot en spelare som just nu är inne i en tuff period. Det slutade precis som det lät.

– Spelet kändes bra idag. Det var flera jämna game som jag lyckades få med mig idag, säger Appelgren.

Efter att ha stormat fram till 6-1 i första set bryta Renards serve omgående i det andra setet. Appelgren ledde där med 5-1 men Renard repade visst mod och tog sig upp till 4-5 innan Appelgren kunde serva hem det..

– Vid 5-1 i andra set var det han som spelade bättre på de viktiga poängen och tog tre game i rad. Jag är glad att jag kunde stänga matchen till slut.

Mikael Ymer- Joe Salisbury 3-6 6-1 6-4

Att Mikael Ymer spelar tresetare är knappast något nytt. Faktum är dock att han var ganska illa ute i mötet med serve och volleyspelande Salisbury. Underläge i skiljeset 2-4 förvandlades dock till vinst 6-4. Vid 2-4 tog Ymer tillvara på breakboll via en stilig lobb och vid breaket fram till 5-4 så var det både passerslag och lobbar som träffade linjen. Som bäst när det behövdes.

Christoffer Solberg-Axel Fries 6-4 6-3

Solberg var hela tiden steget före mot wild cardet Fries även om det krävdes x-antal chanser för att slutligen slå in matchbollen.

Föregående artikelElias Ymer hade greppet – förlorade tungt
Nästa artikelHårda bud för spelarna när Noah tar över

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här