Larsson mot Petkovic – så spelar övriga svenskor

2
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Johanna Larsson spelar WTA-turneringen i Linz och lottades mot Andrea Petkovic i första omgången.

Larsson spelar imorgon tisdag, men gick in idag i dubbelturneringen ihop med Julia Görges och de vann sin första match.

Det återstår att se vad Larsson kan göra mot fjärdeseedade Petkovic. Tyskan blir klar favorit, men har haft en rätt tung period bakom sig och inte sett helt harmonisk ut.

* * *

Sofia Arvidsson är kvar i USA, men tog ingen direktplats i huvudturneringen i Rock Hill ($25K) utan hamnade i kval istället. 713-rankade Gabueva blev motståndare där, fullkomligt okänd 26-åring utan meriter, men hur gick det? Jo, Arvidsson föll med 3-6, 2-6.

* * *

Susanne Celik spelar $25,000 Toowoomba i Australien. Hon möter kvalspelaren Nunome i första omgången.

* * *

Fanny Östlund gick in idag i Heraklion ($10K) och tog en meriterande seger direkt när hon slog sjätteseedade Veronika Kapshay med 7-5, 6-3. 732-rankade Amina Anshba väntar i andra omgången.

Föregående artikelBeskedet: Mikael Ymer spelar imorgon
Nästa artikelEriksson efter andra raka: ”Alla är lika aktuella”

2 KOMMENTARER

  1. Mycket bra att slå Kapshay! Man ska inte kolla för mycket på rankingen dock, Anshba är bättre än sin ranking precis som Zhuk. Det är en lovande junior så det blir tufft motstånd, vinner hon så är det väldigt bra gjort. Tuff lottning också med tanke på att Kuzmova väntar om hon skulle vinna… och där borde det ta stopp om inte innan.

    Att Henneman slog ut tredjeseedade och 395-rankade i juniorturneringen i Danmark var väldigt intressant. Hon gjorde en bra förstaturnering i Sverige också, så det verkar lite lovande.

    Gabueva är väl kanske inte fullkomligt okänd, hon har varit med länge och spelar ofta i USA dock utan större framgångar, undrar om hon bor där. Fast hon är bättre i dubbel med ranking strax utanför 200. Klart att Sofia borde vunnit dock, men det verkar som att hon bara kommer att sjunka och sjunka på rankingen framöver.

    Om Celik vinner sin match kan hon få möta Birell som hon förlorade mot i förra turneringen.

    Cabaj Awad har en ganska bra lottning fram till semi.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här