Lindstedt tackade nej – osäkert om platserna i Davis Cup-laget

Robert Lindstedt (Foto: Erik Nyqvist/SweTennis)
Robert Lindstedt (Foto: Erik Nyqvist/SweTennis)

Robert Lindstedt tackar nej till Davis Cup-kvalet mot Danmark och spelar ATP-turneringen i Basel istället. Men vem ersätter?

Frågorna hopar sig inför det ödesmättade kvalet i Slagelse och tidigare idag berättade Robert Lindstedt på Jonas Arnesens blogg att han väljer ATP-spel istället för Davis Cup. Säsongen var varit upp och ned för Lindstedt, men på slutet mest uppåt när han och Dominic Inglot fått det att stämma.

– Vi vill försäkra oss om en seedning i Australien och från fjolårets London Masters har jag 600 poäng som jag inte kan försvara i år. Därför kan jag inte offra en 500-turnering för Davis Cup, säger Lindstedt.

Vi ställde ju också frågan i helgen vem som ska spela dubbeln, som kan få stor betydelse. Det kom inte som någon jätteöverraskning att Lindstedt inte skulle vara med i Slagelse.

– Jag vet att Robban hemskt gärna vill spela DC, så det är ett dilemma. Han väljer detta och jag kan inte säga så mycket om det mer än att det är otroligt synd, säger förbundskapten ”Fidde” Rosengren på tennis.se.

Så frågan är då vem som är alternativet? Bakom Lindstedt så är ju faktiskt Andreas Siljeström näst bäste svensk på rankingen (92), före Johan Brunström (122). Isak Arvidsson är säkert också med i diskussionen.

Laget presenteras på tisdag nästa vecka.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.