Lindstedt tackade nej – osäkert om platserna i Davis Cup-laget

4
Robert Lindstedt (Foto: Erik Nyqvist/SweTennis)
Robert Lindstedt (Foto: Erik Nyqvist/SweTennis)

Robert Lindstedt tackar nej till Davis Cup-kvalet mot Danmark och spelar ATP-turneringen i Basel istället. Men vem ersätter?

Frågorna hopar sig inför det ödesmättade kvalet i Slagelse och tidigare idag berättade Robert Lindstedt på Jonas Arnesens blogg att han väljer ATP-spel istället för Davis Cup. Säsongen var varit upp och ned för Lindstedt, men på slutet mest uppåt när han och Dominic Inglot fått det att stämma.

– Vi vill försäkra oss om en seedning i Australien och från fjolårets London Masters har jag 600 poäng som jag inte kan försvara i år. Därför kan jag inte offra en 500-turnering för Davis Cup, säger Lindstedt.

Vi ställde ju också frågan i helgen vem som ska spela dubbeln, som kan få stor betydelse. Det kom inte som någon jätteöverraskning att Lindstedt inte skulle vara med i Slagelse.

– Jag vet att Robban hemskt gärna vill spela DC, så det är ett dilemma. Han väljer detta och jag kan inte säga så mycket om det mer än att det är otroligt synd, säger förbundskapten ”Fidde” Rosengren på tennis.se.

Så frågan är då vem som är alternativet? Bakom Lindstedt så är ju faktiskt Andreas Siljeström näst bäste svensk på rankingen (92), före Johan Brunström (122). Isak Arvidsson är säkert också med i diskussionen.

Laget presenteras på tisdag nästa vecka.

KÄLLAChallenge - Arnesen utmanar
Föregående artikelHjälpte fram Marin Cilic – Andrej Tonejc tar över KLTK:s akademi
Nästa artikelStor seger för Larsson – överraskade mot Petkovic

4 KOMMENTARER

  1. Siljeström bör få chansen, han är klart mycket bättre än Arvidsson i dubbel. Särskilt inomhus så kan han vara riktigt bra. Verkar onödigt att riskera dubbeln bara för att Rosengren troligen gärna vill ha med en tredje singelspelare, som fallet var mot Rumänien.

  2. Fidde verkar mkt avvaktande ang Sillen, vet ej varför. I det här läget hade jag nog som kapten haft 5-6 spelare med i truppen och tankarna under Danmarksveckan för att sedan kunna göra ett slutgiltigt val på lottningstorsdagen. E Ymer, M Eriksson, I Arvidsson, J Brunström, M Ymer, A Siljeström med Linsdstedt som WC om han faller direkt i sin ATP-turnering. Beroende på form och ev skavanker kan man välja ett rent dubbelpar eller spelare som är användbara i alla positioner. Men utan att veta dagsläget för Brunströms fysiska kapacitet tror jag han är singelspelare no 2 i Sverige på snabbt innegolv i en femte avgörande…

    • Får inte glömma bort att även Simonsson gjort väldigt fina resultat på futurenivå i dubbel denna säsong. Tror inte han ska glömmas bort som dubbelalternativ heller. Sedan är det ju en fråga om vem som passar med vem.

  3. Och ja, Siljeström spelar konsekvent på challangernivå med framgång, ibland i ATP-turneringar. Han möter motstånd Arvidsson, som förlorat två DC-dubblar, inte är i närheten av. Sen finns det ju en anledning till att vi på läktaren och framför tangentbordet sitter där vi gör och Fidde och Jocke håller på med det som de gör?!
    Oron för degradering är dock ihållande hos mig, minsta skada på någon och ett redan bräckligt lag urholkas snabbt…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här