Lindstedt/Inglot vidare – slog ut andraseedade

0
Robert Lindstedt (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Robert Lindstedt (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Form är en färskvara. Med en titel i bagaget kom Robert Lindstedt och Dominic Inglot till US Open och levererade direkt. De besegrade andraseedade Dodig/Melo med 7-6, 5-7, 6-4.

Som siffrorna antyder var det en jämn match med mycket få servegenombrott. Lndstedt/Inglot hade bra två breakbollar på hela matchen. De tog tillvara på det på matchens sista boll och avgjorde matchen!

En enda breakmöjlighet fanns i första set och den hade Dodig/Melo. Det svensk/brittiska paret vann sedan tiebreaket klart med 7-3.

Matchens första break kom först i slutet av andra set, då Dodig/Melo fick 6-5 och sedan kunde serva hem setet.

I tredje set hade Dodig/Melo läget vid 2-2 och 15-40 och sammanlagt fyra breakmöjligheter, men lyckades inte förvalta det.

Så vad säger man då om effektiviteten hos Lindstedt/Inglot? I matchens sista gem, på sista bollen, kom chansen. På den blott andra breakbollen under hela matchen avgjorde Lindstedt/Inglot fram till 6-4.

Vinnarna av Franska Öppna i år är alltså utslagna. För Lindstedt/Inglot öppnar sig nu fina möjligheter. Man möter närmast Aliaksandr Bury/Denis Istomin.

Tar man sig vidare till tredje omgången så finns följande alternativ: Bellucci/Demoliner som möter vinnaren av Cuevas/Marrero och Haas/Stepanek.

Föregående artikelCoCo Vandeweghe flisar ett racket – fullständigt
Nästa artikelMikael Ymer i SVT: ”Ingen anledning att spela mer juniortennis”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här