Lindstedt/Inglot vidare – slog ut andraseedade

Robert Lindstedt (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Robert Lindstedt (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Form är en färskvara. Med en titel i bagaget kom Robert Lindstedt och Dominic Inglot till US Open och levererade direkt. De besegrade andraseedade Dodig/Melo med 7-6, 5-7, 6-4.

Som siffrorna antyder var det en jämn match med mycket få servegenombrott. Lndstedt/Inglot hade bra två breakbollar på hela matchen. De tog tillvara på det på matchens sista boll och avgjorde matchen!

En enda breakmöjlighet fanns i första set och den hade Dodig/Melo. Det svensk/brittiska paret vann sedan tiebreaket klart med 7-3.

Matchens första break kom först i slutet av andra set, då Dodig/Melo fick 6-5 och sedan kunde serva hem setet.

I tredje set hade Dodig/Melo läget vid 2-2 och 15-40 och sammanlagt fyra breakmöjligheter, men lyckades inte förvalta det.

Så vad säger man då om effektiviteten hos Lindstedt/Inglot? I matchens sista gem, på sista bollen, kom chansen. På den blott andra breakbollen under hela matchen avgjorde Lindstedt/Inglot fram till 6-4.

Vinnarna av Franska Öppna i år är alltså utslagna. För Lindstedt/Inglot öppnar sig nu fina möjligheter. Man möter närmast Aliaksandr Bury/Denis Istomin.

Tar man sig vidare till tredje omgången så finns följande alternativ: Bellucci/Demoliner som möter vinnaren av Cuevas/Marrero och Haas/Stepanek.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.