Rebecca Peterson utslagen i Scottsdale – hade matchboll i andra set

Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det blev svidande förlust för Rebecca Peterson i semifinalen i Scottsdale, USA ($50K). Det blev 6-4, 6-7, 6-7 mot Samantha Crawford där Peterson hade en matchboll i andra set.

Det var en jämn match där Rebecca vann första set efter att brutit amerikanskans serve blankt fram till 6-4 i ett första spel där spelet var ganska ryckigt.

I andra set hade Rebecca en matchboll i Crawfords serve vid 5-4, men amerikanskan kunde ofta rädda sig ur svåra lägen tack vare sin serve. Rebecca hade svårt hela matchen att handskas med Crawfords förstaserve. Crawford gjorde tolv ess under matchen.

Peterson var två bollar från matchen i tiebreaket, där Crawford vände 4-5 till 7-5 och fick matchen till ett tredje set.

Crawford fortsatte att serva tungt i tredje set och det var Peterson som oftast var illa ute i sina servegem. Men i det viktiga sjunde gemet fick Peterson sin första chans att breaka och gjorde det fram till 4-3. Då svarade Crawford direkt. 4-4 blev också 4-5 och 15-40, men då fick Peterson rädda två matchbollar.

Matchen avgjordes med ett tiebreak och där var det inget snack om saken, det blev klara 7-2.

Ett bittert sätt att förlora på, men det är små marginaler. Det var ett tag sedan jag såg Rebecca spela, men det känns efter den här matchen som hon tagit ett kliv framåt. Det är ju hennes toppade forehand som är hennes vapen. Här värderade hon bollarna bättre, förivrade sig sällan och när hon fick initiativet så fick hon Crawford att göra misstagen. En rätt bra match, trots förlusten.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.