Lottat i Djursholm – tretton svenskor i startfältet

3
Malin Ulvefeldt (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Malin Ulvefeldt (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Lottningen till Djursholms 10000-dollars är klar och tretton svenska spelare finns med i startfältet. I Näsbypark var det bara en, Cornelia Lister, som nådde kvartsfinal så kan vi hoppas på mer den här veckan?

Tre svenska spelare är seedade: Jacqueline Cabaj Awad (2), Cornelia Lister (4) och Malin Ulvefeldt (8)

10K-djursholm-main-01

På övre halvan har förra veckans semifinalist Priscilla Heise sluppit kvalmatcher och lär kunna gå en bit. Hilda Melander lär förmodligen få möta henne redan i andra omgången.

Maria Chun, Djursholms TK, har fått ett wildcard.

En svensk kvartsfinalist är det redan garanti på efter lottningen. Vinnaren mellan Cornelia Lister och Mirjam Björklund möter vinnaren mellan Fanny Östlund och Rebecca Gustafsson. Sålunda kan bara en av de fyra nå kvarten.

På undre halvan möts Malin Ulvefeldt och Anette Munozova direkt. Vinnaren där har sedan en bra möjlighet att nå semifinal.

Jennifer Jussi klarade kvalet och hon och Emma Ek möter motståndare som inte direkt imponerade i Näsbypark, men som ändå förmodligen blir lite för svåra.

Brenda Njuki möter Tess Sugnaux som slog både Maja Örnberg och Julia Rosenqvist förra veckan.

Maja Örnberg möter en annan kvalspelare, Anastasia Kulikova, som bara är 15 år. Hon har spelat i Sverige förut och då haft tämligen lätt mot de jämnåriga svenska juniorerna. Kulikova har sin bas på Jarkko Nieminens akademi.

Jacqueline Cabaj Awad har som andraseedad en intressant lottning och det kan mycket väl bära långt den här veckan.

Föregående artikelInför: BNP Paribas Masters Paris 1000
Nästa artikelÄr en entusiastisk tennisförälder bara något negativt?

3 KOMMENTARER

 1. ”På undre halvan möts Malin Ulvefeldt och Anette Munozova direkt. Vinnaren där har sedan en bra möjlighet att nå semifinal.”

  Jag vet inte, funderar på Gervais, ytterligare en franska som jag inte har hört mycket om. Men hon slog t ex Kelly Versteeg enkelt i förra och spelade väldigt jämnt med Grammatikopoulou som är i jättebra form just nu och även med Pemra Ozgen. Kan bli farlig. Hoppas Ulvefeldt är i bra form nu igen.

  Sen ska även nämnas att Vera Lapko är 15-rankad junior i världen, hon är livsfarlig.

  JCBA har den bästa lottningen på förhand.

   • Lite orovackande att hon forlorade sa stort och sen slanged in handduken I dubbeln…Hoppas det bara ar en forkylning eller liknande.

    Overlag kassa resultat. Tjejerna har hemmaplan, motstandet ar allmant enkelt aven med $10k standard, och anda bara Cabaj Awad som vinner idag…. Nar det arrangeras ITF turneringar pa hemmaplan galler det att ta chansen. Hoppas imorgon blir batter.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här