Meriterande seger för Appelgren – klar för semi i Oslo

Daniel Appelgren (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Daniel Appelgren (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Daniel Appelgren tog en fin seger idag i futureturneringen i Oslo när han besegrade Jan Choinski med 7-6, 6-3. Därmed är han klar för semifinal, hans andra hittills i karriären.

Futuren är ofta en stilla lunk där resultaten trillar in med jämna mellanrum, men då och då höjer man på ögonbrynen. Det här är definitivt ett sådant resultat.

– Det var en bra match med många bra poäng från båda hållen. Första set var otroligt tight. I andra set kändes det som han började bli trött vilket visade ännu mer hur viktigt det var att jag fick med mig första set, säger Daniel Appelgren.

Tysken Choinski vann sin första future redan förra året som 18-åring, var i semifinal i juniorturneringen i US Open där han fick bryta matchen efter att ha slagit Mikael Ymer i kvarten.

Choinski har haft ett väldigt fint 2015 med många vunna matcher. I sju turneringar har han gått till semifinal eller längre, har vunnit en av fyra finaler och klättrat stadigt på rankingen till plats 444 där han är idag. Det är ingen dussinlirare som Appelgren slog idag, det ska konstateras.

Nu möter Appelgren polacken Marcin Gawron, som förmodligen är bättre på grus än inomhus. 664-rankade Gawron var för några år sedan en spelare på Challengernivå. Nu handlar det mest om futureturneringar, men han har sannerligen inte tappat många gem på vägen till semifinal där han idag slog ut andrasedade Escoffier.

– Har faktiskt knappt sett honom spela, men det lilla jag har sett får jag känslan av att det kommer bli många långa poäng. Precis som du säger har han inte tappat många gem fram till semi så han verkar vara i bra form, får räkna med en tuff match imorgon.

Appelgren gjorde sin första futuresemifinal i Finland i augusti. Och lär inte ångra sitt val av turnering.

– Självklart fanns det ju tankar på att kvala i Stockholm, men bestämde mig istället för att spela här i Oslo.

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.