Ymer vidare: ”Han avslutade mycket bra”

Mikael Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Mikael Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Mikael Ymer är vidare i US Open, men det gick inte smärtfritt till. – Han avslutade matchen mycket bra, säger Ymers tränare Johan Hedsberg. 

I fredags förlorade Ymer i futureturneringen i Calgary, Kanada. Svensken tog sedan första bästa bästa plan till New York. Efter några träningspass, bland annat med Stan Wavrinka, var Mikael Ymer redo för den första omgången i sin sista juniortävling.

– Förhållanden från förra veckans futureturnering i Calgary skiljer sig mycket åt om man jämför med förhållanden i New York. Det var hög höjd där och det var klart kallare där också. Men förberedelserna har känts bra och han fick tre bra matcher i Calgary med vinst mot bland annat en spelare men en ranking på 305 samtidigt som han tog set av en spelare rankad 256 där de var tvungna att avsluta matchen inomhus på grund av regn, säger Ymers tränare Johan Hedsberg.

Wildcardet Vasil Kirkov stod för motståndet i den första omgången i US Open. Efter vinst i första set kom amerikanen tillbaka och ett avgörande set väntade. Väl där var svensken vassare och stod till slut som segrare med siffrorna med 6-3, 4-6, 6-3.

– Motståndaren var bra, samtidigt som Mikael kanske släppte in honom lite i matchen. Men Mikael avslutade matchen mycket bra. Första omgången på junior-grand slams tenderar ofta till att bli lite tuffa så det var bra att vinna och få tre hela set i benen, säger Ymers tränare Johan Hedsberg.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.