Minskat nyhetsflöde – men SweTennis lever vidare

0
Arnaboldi och Khachanov (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Arnaboldi och Khachanov (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Minskat nyhetsflöde och större andel reportage och analyser i form av artiklar och blogginlägg. Så lever SweTennis vidare.

Idag, söndag den 3 april, gör vi en nystart även om en del inte är klart.

Att ta ett eller ett par steg tillbaka är sällan någon motivationshöjare, så tankarna har verkligen pendlat fram och tillbaka senaste veckorna hos oss som gör SweTennis. Arbetsinsatsen för att driva en nyhetssajt är betydande och utan inkomster och bara utgifter är det en ohållbar situation i längden. För eller senare kör man huvudet i väggen, bokstavligt talat.

Samtidigt är det tråkigt och snudd på deprimerande att inse att tennisen inte kan erbjuda det som jämförbara idrotter kan i nyhetsbevakning. Syns man inte, finns man inte. En ond spiral där det blir väldigt svårt att attrahera sponsorer. Det, att bryta den trenden, var också en av anledningarna till att vi startade 2014. Tyvärr kan vi konstatera att intresset är minimalt fortfarande.

Så vad gör vi istället? Vi kände att tidspressen och kravet att leverera nyheter dagligen var något vi behövde slippa undan. Sagt och gjort, så i fortsättningen kanske du som läsare kommer sakna något som hänt. Nyhetsflödet kommer helt enkelt att få stryka på foten.

Passionen för tennis och svensk tennis finns däremot kvar. Det är på tennisens bakgård vi trivs som bäst och tror vi kan göra en insats genom att uppmärksamma det som händer där. Inte så glamoröst för gemene man och journalist kanske, men det är det som vi brinner för.

Att tycka till är populärt. Den biten går bygga vidare på och Sebastian Cirin, som med stort intresse följer världstennisen, kommer att bli mer frekvent skribent på SweTennis. Fler spännande skribenter kommer vi att kunna presentera under våren.

Sponsring och finansiering är den svåra biten. Vi har lyssnat på tipsen som kommit in. Några har önskat få in sponsrade inlägg och är du också intresserad av det, läs mer här. Vi är ju faktiskt en av få sajter som är så här nischade och som kan nå en specifik målgrupp. Vi hoppas att ni också kommer att stödja de som stöttar oss.

Vi har också lagt upp en ”Donera-möjlighet” längst ned på sidan efter önskemål. Via Paypal har du som enskild person möjlighet att lägga ett bidrag som oavkortat går till sajtens utveckling och kostnader.

Men framförallt – det vi gillar bäst är delningar och spridning i sociala medier (Facebook, Twitter och Instagram). Det är trots allt det vi är mest intresserade av, att nå ut till en större publik och få allmänheten att uppmärksamma att svensk tennis lever och existerar.

 

 

 

 

Föregående artikelFörsta vinsterna för Peterson – semifinal i $50,000 Osprey
Nästa artikelCelik vann 25 000-dollars i Kofu: ”Är på rätt väg”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här