Mirjam Björklund vann i Bryssel – karriärens andra ITF-titel

För knappt ett år sedan, i mitten av juli 2017, vann Mirjam Björklund sin första 15000-dollars. Idag kom den andra, återigen på belgisk mark.

2017 vann Björklund i Knokke och nu vann hon finalen i Bryssel över 702-rankade Julyette Steur. Det blev 7-5, 6-1 mot tyskan.

– Det var otroligt kul att vinna en titel utan att ha tappat ett set i hela tävlingen. Spelet känns väldigt bra även fast jag känner att jag har mycket mer i mig att ge i varje match, säger Mirjam Björklund och utvecklar:

– Jag och min nya tränare Joachim ”Pim-Pim” Johansson jobbar varje dag på att utveckla och förbättra saker i mitt spel. Det känns jättekul att vinna även när jag försöker utvecklas samtidigt.

På vägen till finalen slog 483-rankade Björklund följande spelare: Ida Jarlskog [974], Mertixell Perera Ros [909], Nastassja Burnett [770] i kvarten och Lara Salden [907] i semin. Björklund tappade inte ett enda set under veckans fem matcher.

Tidigare i år har Björklund en final i Pixbo ($15K), semifinaler i Båstad ($25K) och Hammamet ($15K) och kvartsfinaler i Karlskrona och Knokke (båda 15K).

– Planen är nu att åka hem och träna i en och en halv vecka innan jag ska tillbaka till Belgien, fast denna gång en $25.000-tävling, avslutar Mirjam Björklund.

- Annons -

1 KOMMENTAR

  1. Det var inte mycket snack om saken i alla matcherna, lite nerver i första set av finalen bara. Känns som hon har blivit bättre sedan hon började jobba med Pim-Pim och borde kunna ta steget till 25k i år.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Klara Milicevic och Leo Borg vann 16-årsklasserna i JSM

Förstaseedade vann 16-årsfinalerna.

Vecka 17 | Peterson och Larsson i Istanbul – viktiga poäng på spel

Cornelia Lister är tredje svenska i Istanbul. Mikael Ymer spelar challenger i Italien.

Lindell tillbaka på ATP-rankingen

Finalplats i M25 Santa Margherita Di Pula, Italien, fixade ATP-poängen.

Lister och Samuelsson vann sista vintertouren

Vinterns dominanter satte punkt för inomhussäsongen.

Tre av fyra lag klara till Svaneholm Open

Spelas 26-29 juni och ingår i ATP Champions Tour.