Mirjam Björklund vann i Bryssel – karriärens andra ITF-titel

För knappt ett år sedan, i mitten av juli 2017, vann Mirjam Björklund sin första 15000-dollars. Idag kom den andra, återigen på belgisk mark.

2017 vann Björklund i Knokke och nu vann hon finalen i Bryssel över 702-rankade Julyette Steur. Det blev 7-5, 6-1 mot tyskan.

– Det var otroligt kul att vinna en titel utan att ha tappat ett set i hela tävlingen. Spelet känns väldigt bra även fast jag känner att jag har mycket mer i mig att ge i varje match, säger Mirjam Björklund och utvecklar:

– Jag och min nya tränare Joachim ”Pim-Pim” Johansson jobbar varje dag på att utveckla och förbättra saker i mitt spel. Det känns jättekul att vinna även när jag försöker utvecklas samtidigt.

På vägen till finalen slog 483-rankade Björklund följande spelare: Ida Jarlskog [974], Mertixell Perera Ros [909], Nastassja Burnett [770] i kvarten och Lara Salden [907] i semin. Björklund tappade inte ett enda set under veckans fem matcher.

Tidigare i år har Björklund en final i Pixbo ($15K), semifinaler i Båstad ($25K) och Hammamet ($15K) och kvartsfinaler i Karlskrona och Knokke (båda 15K).

– Planen är nu att åka hem och träna i en och en halv vecka innan jag ska tillbaka till Belgien, fast denna gång en $25.000-tävling, avslutar Mirjam Björklund.

1 KOMMENTAR

  1. Det var inte mycket snack om saken i alla matcherna, lite nerver i första set av finalen bara. Känns som hon har blivit bättre sedan hon började jobba med Pim-Pim och borde kunna ta steget till 25k i år.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.