Ny förlust i första omgången för Sofia Arvidsson

Sofia Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Sofia Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

4 av 15. Så många gånger har Sofia Arvidsson gått vinnande från den första omgången i de turneringarna hon gjort. I Kirkland, USA ($50,000) blev det också bara en match. Det blev 6-3, 1-6, 4-6 mot Mandy Minella.

Det är den här typen av matchen som Arvidsson behöver få vinna. I poäng vann Minella med 96-90 och alla gem i avgörande set var jämna. Ändå hamnade Arvidsson i underläge med 2-5 och det blev för tufft att komma tillbaka hela vägen.

Arvidsson är i alla fall anmäld till flera turneringar i USA under oktober och det är bara hoppas att det blir fler matcher, bättre kontinuitet och på sikt ett bättre matchtempo i kroppen.

Det är ett anmärkningsvärt facit. 13 vunna matcher i huvudturneringar i år har Arvidsson och då har 10 av dom kommit under två veckor där hon vann gick hela vägen och vann finalen ($25K Surprise, USA och $25K Helsingborg).

Arvidsson kommer nu att hamna utanför topp 300.

Mandy Minella, som fyller 30 i november, har också en rätt tung säsong bakom sig. Med en ranking kring 200-strecket är det svårt att komma med i WTA-turneringarna och Båstad i somras (förlust mot Rebecca Peterson) är en av fyra tävlingar hon gjort på den nivån i år.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 38 | Hur följs en svensk succévecka upp?

Hur blir Rebecca Petersons reaktion efter första WTA-titeln? Kan Markus Eriksson ta med sig positiv energi från Davis Cup till challengern i Biella?

Historisk seger för Rebecca Peterson

Vann karriärens första WTA-titeln i Nanchang i Kina.

Fanny Östlund vann W15 Kairo

Tredje ITF-titlen i karriären.

Davis Cup: Sverige-Israel 3-1

Avgörs i Kungliga tennishallen fredag och lördag.

Vecka 37 | Rebecca Peterson seedad i WTA Nanchang

Förutom Davis Cup riktas vårt fokus mot Asien denna vecka.