Ny förlust i första omgången för Sofia Arvidsson

Sofia Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Sofia Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

4 av 15. Så många gånger har Sofia Arvidsson gått vinnande från den första omgången i de turneringarna hon gjort. I Kirkland, USA ($50,000) blev det också bara en match. Det blev 6-3, 1-6, 4-6 mot Mandy Minella.

Det är den här typen av matchen som Arvidsson behöver få vinna. I poäng vann Minella med 96-90 och alla gem i avgörande set var jämna. Ändå hamnade Arvidsson i underläge med 2-5 och det blev för tufft att komma tillbaka hela vägen.

Arvidsson är i alla fall anmäld till flera turneringar i USA under oktober och det är bara hoppas att det blir fler matcher, bättre kontinuitet och på sikt ett bättre matchtempo i kroppen.

Det är ett anmärkningsvärt facit. 13 vunna matcher i huvudturneringar i år har Arvidsson och då har 10 av dom kommit under två veckor där hon vann gick hela vägen och vann finalen ($25K Surprise, USA och $25K Helsingborg).

Arvidsson kommer nu att hamna utanför topp 300.

Mandy Minella, som fyller 30 i november, har också en rätt tung säsong bakom sig. Med en ranking kring 200-strecket är det svårt att komma med i WTA-turneringarna och Båstad i somras (förlust mot Rebecca Peterson) är en av fyra tävlingar hon gjort på den nivån i år.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.