Ny genomklappning – Sverige degraderas i Fed Cup

4

För andra året i rad degraderas det svenska Fed Cup-laget. Kvalmatchen mot Turkiet var avgjord redan efter singlarna och därmed står det klart att Sverige åker ner till grupp 2 och kan få möta Finland och Danmark nästa år.

Susanne Celik inledde med att förlora mot 161-rankade Ipek Soylu. 19-åringen vann med klara 6-3, 6-2.

I den andra singeln inledde Rebecca Peterson precis som igår med att vinna första set, men sedan var det ridå ner. Den turkiska ettan Cagla Buyukakcay vände och vann med 2-6, 6-4, 6-0. För andra dagen i rad föll Rebecca tungt och blev nollad i avgörande set.

Svensk tennis lär överleva degraderingen och för tjejerna som varit med gäller det att ta det här som en nyttig erfarenhet, men för förbundet bör det vara en rejäl väckarklocka. Hur har förberedelserna varit, både på kort sikt och över längre tid? Hade man kunnat göra något annorlunda? Frågorna är många.

Föregående artikelNy dubbeltitel – och nu möts Ida och Julia i singelfinalen
Nästa artikelSå gick det i Lag-EM för 14- och 16-åringarna

4 KOMMENTARER

  1. Kan DC-laget gå samma väg o degraderas!? Tror faktiskt det. Klarat sig m knapp marginal två år i rad. Och tror det kan bli tji OS för svenska tennisspelare… Samtidigt som det ser ljust ut på pappret är det ihåligt som tusan.

  2. Samtidigt som Davis Cup och Fed Cup kan vara en motor för ett förbund, kan det också vara en bromskloss. Inget drag, inga matcher som lockar publik och intäkter och bara förenat med rätt så stora kostnader för att delta. I Davis Cup har Sveriges räddning varit att det hela tiden funnits en nation som varit räddningsplanka. Ser ut att vara så i år också.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här