Ny genomklappning – Sverige degraderas i Fed Cup

För andra året i rad degraderas det svenska Fed Cup-laget. Kvalmatchen mot Turkiet var avgjord redan efter singlarna och därmed står det klart att Sverige åker ner till grupp 2 och kan få möta Finland och Danmark nästa år.

Susanne Celik inledde med att förlora mot 161-rankade Ipek Soylu. 19-åringen vann med klara 6-3, 6-2.

I den andra singeln inledde Rebecca Peterson precis som igår med att vinna första set, men sedan var det ridå ner. Den turkiska ettan Cagla Buyukakcay vände och vann med 2-6, 6-4, 6-0. För andra dagen i rad föll Rebecca tungt och blev nollad i avgörande set.

Svensk tennis lär överleva degraderingen och för tjejerna som varit med gäller det att ta det här som en nyttig erfarenhet, men för förbundet bör det vara en rejäl väckarklocka. Hur har förberedelserna varit, både på kort sikt och över längre tid? Hade man kunnat göra något annorlunda? Frågorna är många.

4 KOMMENTARER

  1. Kan DC-laget gå samma väg o degraderas!? Tror faktiskt det. Klarat sig m knapp marginal två år i rad. Och tror det kan bli tji OS för svenska tennisspelare… Samtidigt som det ser ljust ut på pappret är det ihåligt som tusan.

  2. Samtidigt som Davis Cup och Fed Cup kan vara en motor för ett förbund, kan det också vara en bromskloss. Inget drag, inga matcher som lockar publik och intäkter och bara förenat med rätt så stora kostnader för att delta. I Davis Cup har Sveriges räddning varit att det hela tiden funnits en nation som varit räddningsplanka. Ser ut att vara så i år också.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 38 | Hur följs en svensk succévecka upp?

Hur blir Rebecca Petersons reaktion efter första WTA-titeln? Kan Markus Eriksson ta med sig positiv energi från Davis Cup till challengern i Biella?

Historisk seger för Rebecca Peterson

Vann karriärens första WTA-titeln i Nanchang i Kina.

Fanny Östlund vann W15 Kairo

Tredje ITF-titlen i karriären.

Davis Cup: Sverige-Israel 3-1

Avgörs i Kungliga tennishallen fredag och lördag.

Vecka 37 | Rebecca Peterson seedad i WTA Nanchang

Förutom Davis Cup riktas vårt fokus mot Asien denna vecka.