Ny semifinal i Egypten för Cabaj Awad

Jacqueline Cabaj Awad (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Jacqueline Cabaj Awad (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Jacqueline Cabaj Awad går fram som en ångvält i Sharm El Sheikh ($10K) och har fram till semifinal inte varit i närheten av att tappa set. I dagens kvartsfinal blev det 6-3, 6-1 mot femteseedade Lenka Jurikova.

568-rankade Cabaj Awad var förra veckan i semifinal, men förlorade då en tresetare mot Viktoria Kuzmova. Slovakiskan vann sen sin andra raka titel i Sharm El Sheikh och den enda hon tappat set mot och varit hotad av var just Cabaj Awad. Svenskan tog sin första titel tidigare i år i Sharm El Sheikh.

I morgondagens semi står sjätteseedade Barbara Bonic för motståndet. Hon var för ett år sedan rankad runt 350 men spelade inte mycket under första halvåret och har tappat en del på rankingen. Men det blir en svår motståndare för Cabaj Awad, för Bonic slog idag ut förstaseedade Anna Morgina.

* * *

Mirjam Björklund har tagit sig till final i en Grade 3-turnering i Malaysia (26th Sarawak Chief Minister’s Cup (II) ITF Junior Circuit). Där kommer hon möta En Shuo Liang, som i andra omgången slog ut förstaseedade Julia Rosenqvist. Ida Jarlskog och Sandra Örtevall nådde kvartsfinal.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.