Ny vändning från Mikael Ymer – finalklar: ”Blir tufft”

0

Underläge 4-6 2-5 men vinst med 4-6 7-5 6-4. Mikael Ymer visade återigen att han har en förmåga att krångla sig ur de flesta svåra situationer när han slog Isak Arvidsson efter tre räddade matchbollar. I final väntar Joe Salisbury som besegrade Fred Simonsson.

Mikael Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Mikael Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Vi har skrivit det förr men det tåls att upprepas. Mikael Ymer har en väldigt förmåga att klara sig ur diverse knipor på tennisbanan. Mot Isak Arvidsson var han nere i brygga. Arvidsson ledde med 5-2 i det andra setet och Isak hade även tre matchbollar vid 5-3.

– Jag tror det var tre matchbollar. Det är en där jag har bra forehandläge men viker ned den i nät. Bra match annars, men jag knyter inte ihop säcken, säger Isak till SweTennis.

Fem raka game för Ymer

Fem raka Ymergame ledde istället till 7-5 i det andra setet och i det avgörande setet var Ymer konstant i förarsätet genom några break då Arvidsson förvisso var snabb på att breaka tillbaka. När Ymer till sist bröt fram till 5-4 var det färdigbreakat och Ymer besegrade Isak Arvidsson för andra veckan i rad.

– Jag tror att Isak spelade bättre denna vecka, då han fick ett par matcher innanför bältet under denna vecka och så tror jag också att då underlaget är snabbare här så påverkade det, säger Mikael Ymers coach Johan Hedsbergs och fortsätter:

– Psykologin att försöka slå samma spelare två veckor i följd kan också ha påverkat.

Desto starkare av Mikael Ymer som nu bättrade på sitt tresetsfacit i år till 11-3 gällande spel på seniortouren.

Salisbury finalmotståndare

I finalen väntar Joe Salisbury som lyckades besegra Fred Simonsson med 6-3 7-6. Ymer och Salisbury möttes i Faluns första omgång då Mikael Ymer ”förstås” vände underläge till seger. Då sa Ymer att det tog tid för honom att läsa in sig på Salisburys serve och volleytennis. Nu vet han vad som väntar honom i finalen.

– Finalen blir såklart oerhört tuff då motståndaren har spelat bra och är i final. Men det har också Mikael gjort, så jag tror och hoppas att vi får se en bra final mellan två olika spelstilar, avslutar Hedsberg.

Föregående artikel”Han är som ett årgångsvin”
Nästa artikelÄntligen – nu blir det Challengers i Sverige

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här