Peterson vidare i USA – Celik utslagen i Australien

1
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Rebecca Peterson är klar för andra omgången i Scottsdale, USA. Susanne Celik var i andra omgången i Bendigo, Australien, men förlorade. I båda fallen handlar det om 50 000-dollarsturneringar.

Peterson är femteseedad och fick en lagom öppning mot kvalspelaren Sabrina Santamaria. Efter ett jämnt förstaset så blev det seger med 7-6, 6-1. Redan i andra omgången blir det betydligt tuffare motstånd, för då väntar Grace Min. Amerikanskan var tidigare i år på topp 100, men har dalat ned till plats 213 efter ett svagt första halvår.

Peterson är just nu rankad 138.

Celik mötte Asia Mohammad för andra gången på kort tid i Australien och det är nog ingen önskemotståndare. Nu vann amerikanskan igen, som är knappt 30 placeringar bättre på rankingen, med 6-3, 6-3. Mohammad tog sin sjunde raka seger. Hon vann förra veckans 50000-dollars i Canberra.

Det här var den femte och sista turneringen på Australienresan för Celik och höjdpunkten blev naturligtvis finalen i Toowoomba. Celik är den här veckan rankad 282.

Föregående artikelInga Ymers kvar i Bratislava
Nästa artikelIsak Arvidsson en match från final i Estland

1 KOMMENTAR

  1. Lagom och lagom… Santamaria var ändå i semi i en liknande 50k-turnering i oktober och hade dessutom tre matcher i sig efter kvalet. Men hon lyckades iaf. Få se om hon klarar nästa också. I semi i dubbel dessutom.

    Intressant notis, Cako som Peterson utklassade i förrförra turneringen slog ut 68-rankade och förstaseedade Maria (f d Malek).

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här