Repris på SM-finalen – då blev Helsingborg utklassade av Fair Play

Cornelia Lister (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Cornelia Lister (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Reprisen på SM-finalen för ett år sen, Helsingborgs TK-Fair Play TK, var omgångens mest intressanta match på förhand. Det slutade med 6-0 för Fair Play.

– Vi var synnerligen taggade och vår sammanhållning och glädje smittade av sig på varandra och alla lyckades att prestera på toppen av sin förmåga ikväll, säger lagledaren och tränaren Mervana Jugic-Salkic efter segern.

Både Johanna Larsson och Sofia Arvidsson var med i lagpresentationen innan match, men det skulle visa sig att det bara spelade dubbel ihop. Helsingborgs statistik i dubbel blev inte bättre denna kväll, tvärtom. Man har nu 0-6 i dubblar efter att Larsson/Arvidsson förlorat mot Cornelia Lister/Sandra Roma med 3-6, 3-6.

Värvningen av Ewijk Chayenne är säkerligen Fair Play nöjd med. Holländskan har tre raka singelvinster och lika många i dubbel.

Fair Play TK seglar vidare mot SM-final, medan poänglösa Helsingborgs TK nu kommer behöva Johanna Larsson och Sofia Arvidsson i laget framöver för att plocka nödvändiga poäng mot lagen som slåss på nedre halvan.

Men konkurrensen i toppen är också hård. SALK har ett kanonlag och GLTK smyger med som en dark horse.

GLTK-Näsbypark 5-1. Maximala sex poäng för GLTK på tre omgångar, noll poäng för Näsbypark. GLTK:s Marina Yudanov har 3-0 i fjärdesingeln, men framförallt har man 6-0 i dubblar. Näsbypark kan glädja sig åt att Anette Munozova i förstasingeln har 3-0, men utan estländskan Valeria Gorlats räcker man inte till. GLTK har både Fair Play och SALK på kvar att möta på bortaplan. Näsbypark har viktiga matcher framöver mot ATL och Tabergsdalen.

SALK-Tabergsdalen 5-1. Ulvefeldt, Cabaj Awad, Cedermark och Björklund i singlarna. Urstarkt lag. Båda dubblarna vanns efter matchtiebreak. Likaså gick två singlar till matchtiebreak. Tabergsdalens norska, 16-åriga Malene Helgö, har tre raka vinster i förstasingeln och slog Malin Ulvefeldt. Tabergsdalen har ännu inte använt sig av Caroline Rodhe-Moe. Klubben siktar på att hålla sig kvar och nyckelmatcher blir kommande hemmamatcher mot ATL och Näsbypark.

Lidköping-ATL 6-0. Mycket viktig seger för Lidköping efter två raka förluster och ett Lund utan skadade Ida Jarlskog räcker inte till. 14-åriga slovakiskan Viktoria Morvayova, tränad av Rikard Allgurin, debuterade i Lidköping.

Fair Play, SALK och GLTK i toppen av tabellen har maximala sex poäng. Tabergsdalen har fyra poäng och Lidköping två. Näsbypark, Helsingborg och ATL utan poäng.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Rafflande slut när GLTK blev svenska mästare

3-3 efter sex matcher - matchen avgjordes sedan efter ett matchtiebreak i dubbel.

Vecka 49 | Första veckan i december – här hittar du svenskarna

Caijsa Henneman, Marina Yudanov, Julita Saner, Maja Radenkovic och Simon Yitbarek är några som tävlar i veckan.

Storseger för Fair Play TK i finalen

Upsala TK utan sin etta Fanny Östlund var utan chans i finalen.

Fair Play TK och GLTK möts i SM-finalen

Den sista omgången i herrarnas elitserie spelades i fredags.

Spelschemat för 2020 börjar bli klart

Enligt tennisförbundets stomkalender är följande tävlingar bekräftade...