Så tar man tillvara på ett wild card – Björklund i semi i Båstad

1

19-åriga Mirjam Björklund tog sina tre första vinster i en 25000-dollars och kan addera 18 poäng till de 52 hon hade innan. Efter Wimbledon lär Björklund vara topp 500.

Nu är två tidigare topp 200-spelare i final i Båstad, andraseedade Allie Kiick och femteseedade Isabella Shinikova. Det var också Kiick som besegrade Björklund i semifinalen efter 6-3, 6-3.

När det gäller inställning och attityd tycker jag mig se likheter mellan Mirjam Björklund och Susanne Celik. Båda är väldigt drivna och målinriktade och har man en linje man tror på, följ den! ”Pim-Pim” Johansson ingår i Björklunds team och har säkerligen en del att bidra med för att Björklund ska fortsätta utvecklas.

Susanne Celik har fått två turneringar i sin comeback och det är bara att forsätta den inslagna vägen tillsammans med tränaren Jacob Adaktusson.

1:a omgången
Lina Gjorcheska – Caijsa Hennemann 6-1,7-6
Mirjam Björklund – Emilie Francati 3-6,7-6,6-2
Julia Rosenqvist – Giulia Gatto Monticone 6-4,4-6,0-6
Martina Colmegna – Melis Yasar 7-6,6-1
Ulrikke Eikeri – Susanne Celik 6-1,6-0

2:a omgången
Estelle Cascino – Mirjam Björklund 0-6,1-6

Kvartsfinal
Mirjam Björklund – Giulia Gatto Monticone 6-2, 2-3 uppgivet

Semifinal
Mirjam Björklund – Allie Kiick 3-6,3-6

Det blev också rankingpoäng i dubbel för Caijsa Hennemann/Melis Yasar och Mirjam Björklund/Karen Barritza som vann i första omgången. Susanne Celik/Katharina Hering tog sig till semifinal.

Föregående artikelTvå matcher krävdes för ny dubbeltitel för Johanna Larsson
Nästa artikelNya titlar för Yudanov och Cabaj Awad

1 KOMMENTAR

  1. Såg en intervju med Celik där hon sa att hon tycker spelet känns okej men att hon är matchovan, skillnad på träning och match. Så planen nu är att spela många turneringar för att få många matcher, samtidigt som det inte ska bli för mycket för kroppen.

    Både Yudanov och Cabaj Awad tog dubbeltitlar idag. Tre svenska dubbeltitlar på en vecka, inte helt vanligt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här