Semifinal och final för Cabaj Awad i $10K Sharm El Sheikh

1
Jacqueline Cabaj Awad (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Jacqueline Cabaj Awad (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Semifinal i singel och final i dubbel. Det blev facit för Jacqueline Cabaj Awad på hennes första vecka i Egypten och $10K Sharm El Sheikh.

Cabaj Awad förlorade en mycket jämn tresetare mot 17-åriga Viktoria Kuzmova. Det är intressant, för den här slovakiskan kommer säkerligen att klättra rejält på rankingen. Tre ”10:or” har hon redan vunnit i år, trots att hon tävlat lika mycket på juniortouren. Där var hon tex i semifinal i år i Wimbledon.

Cabaj Awad var också i final i dubbel ihop med Martina Pradova och många matcher i kroppen är inte helt fel.

* * *

Veckans mest anmärkningsvärda reslutat är nog ändå, tyvärr, Rebecca Petersons förlust redan i andra omgången mot Ya-Hsuan Lee från Taiwan. Det blev 1-6, 1-6 mot den 261-rankade Lee, som sen i kvartsfinalen var helt chanslös mot ett wild card rankad 402.

Man kunde kanske anta att något inte var som det skulle, men Rebecca spelade dubbel samma dag och dagen efter också. Rebecca har en hög högstanivå, som kan hota många rutinerade WTA-spelare. Men också en låg lägstanivå som det tål att funderas över.

Föregående artikelSviten bruten för Ymer – men svensken klättrar på rankingen
Nästa artikelThomas Högstedt hjälper Eugenie Bouchard

1 KOMMENTAR

  1. Petersons förlust var märklig, särskilt siffrorna. Även om den hon förlorade mot hade vunnit mycket på sistone på lägre nivåer.

    Men wildcardet rankad 402 är inte direkt vem som helst, Shilin Xu var junioretta 2014. Hon vann OS för juniorer och kommer vara topp 100 inom kort.

    Bra av Cabaj dock, finalisten fick bara tre gem mot Kuzmova.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här