”Simonssons backhandkross var otrolig”

Fred Simonsson (Foto: Jacob Johannesson/Swetennis)
Fred Simonsson (Foto: Jacob Johannesson/Swetennis)

Fred Simonsson och Isak Arvidsson har stora chanser att få spela Davis Cup-dubbeln mot Danmark bredvid Johan Brunström. I Stockholm Open blev det förlust mot Guccione/Sa efter supertiebreak.

– Simonssons backhand var otrolig, berömde motståndaren Andre Sa.

Isak Arvidsson och Fred Simonsson gör troligen upp om en plats bredvid Johan Brunström i Davis Cup-dubbeln mot Danmark. I Stockholm Open spelade de tillsammans och förlorade mot Andre Sa och Chris Guccione. Detta efter att ha varit utskåpade i det första setet för att sedan komma tillbaka och vinna det andra setet i tiebreak. I supertiebreaket räckte man dock inte riktigt till.

– Det var svårt att spela mot dom. Vi visste inget om dom och det är alltid tufft att spela mot par som man inte känner till, sa motståndaren Andre Sa efter matchen till SweTennis och fortsatte:

– Vi visste att de skulle vara uppumpade och motiverade att spela på hemmaplan. Så vi var tvungna att komma ut och vara redo från första bollen och det gjorde vi. Vi spelade jättebra och de var lite ”off”.

I andra setet kom emellertid svenskarna tillbaka.

– I det andra setet spelade de bra. Jag pratade just med Chris och vi sa att vi gjorde vad vi behövde göra men de gjorde det helt enkelt lite bättre, framförallt i tiebreaket.

Så det var mer de som vann setet än ni som förlorade det?

– Ja ja ja, de förtjänade det. Vi hade bara en breakboll eller något sådant så de förtjänade det setet och i tiebreaket spelade de väldigt bra.

I supertiebreaket var det dock Sa/Guccione som drog det längsta strået.

– Vi började att spela bra igen. Det är dubbel. En eller två poäng gör skillnad.

Mycket tyder på att det blir någon av Simonsson och Arvidsson som spelar dubbel med Johan Brunström i Davis Cup, några tankar där?

– Båda spelar på en hög nivå, säger Guccione snabbt innan Sa fortsätter:

– Det är tufft att säga. Kanske kanske, hade vi lite svårare för Simonsson. Han dunkade på, dunkade på servarna, dunkade på returerna. Hans backhandkross var helt otrolig och den avgjorde mot oss så många gånger. Men båda är unga och bra spelare. Onekligen ett tufft beslut för DC-coachen.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.