SM-final i praktiken säkrad för GLTK

Matilda Hamlin (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Matilda Hamlin (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Den för toppstriden viktiga matchen mellan SALK och GLTK slutade 3-3 och en poäng räcker långt för GLTK. Finalen mot Fair Play TK är i praktiken säkrad.

Både SALK och GLTK får klara sig utan två viktiga spelare i slutspurten eftersom både Mirjam Björklund och Julia Rosenqvist åkt till USA för att spela Eddie Herr i Florida.

Eftersom GLTK hade 2-0 efter dubblarna var minst ett oavgjort resultat redan säkrat, eftersom Marina Yudanov är oslagbar i fjärdesingeln. Så blev det idag också. GLTK har 11-1 i dubblarna och Yudanov 6-0 i singelmatcher och 12-0 i set.

GLTK är nu en poäng före Tabergsdalen och två poäng före SALK. GLTK avslutar hemma mot Lidköping, Tabergsdalen har Fair Play borta och SALK har ATL borta. Om inget oförutsett händer så är finalplatsen vigd för GLTK.

Näsbypark och ATL får lämna

Näsbypark hade en liten chans att hänga om man besegrade Tabergsdalen, men det gjorde man inte. Hemmastarka Tabergsdalen tog sin fjärde raka vinst hemma med 5-1 och Anette Munozova förlorade sin första match i årets elitserie mot Caroline Rodhe-Moe.

Lidköping förlorade hemma mot Fair Play med 0-6. Holländskan Chayenne Ewijk var ändå inte med i Fair Play, men det spelade mindre roll.

Johanna Larsson var med i Lund när Helsingborg krossade ATL med 6-0. Larsson släppte ifrån sig ett gem, sammanlagt, på en singel och en dubbel.

 

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.