Ingen kunde stoppa Jacqueline Cabaj Awad i SM

0
Jacqueline Cabaj Awad och Anette Munozova (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Jacqueline Cabaj Awad och Anette Munozova (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Jacqueline Cabaj Awad från SALK vann sitt första SM-guld som senior efter 6-4, 6-2 mot Anette Munozova, Näsbyparks TK. Bronset gick till Maja Örnberg, Kils TK.

Efter ett ganska jämnt första set blev det en klar finalseger för Cabaj Awad och en prischeck på 20 000 kronor. Båda är egentligen bättre på hardcourt än grus, där det flacka spelet kommer bättre till sin rätt.

– Det är kul att vinna SM. Det var bra spel och hon spelade offensivt, säger Cabaj Awad som varit stabil alla tre dagar.

Egentligen har alla matcher följt samma mönster där. Även på grus får Cabaj Awad många viktiga och enkla poäng på sin serve och tunga forehand.

Närmast väntar en resa till Turkiet med förbundskapten Lars-Anders Wahlgren och Kajsa Rinaldo Persson med start kring månadsskiftet augusti/september.

– Jag kommer spela tre turneringar där. Efter Turkiet är det inte riktigt bestämt än, men det kan bli antingen Egypten eller Bulgarien. Jag kommer spela ”tiorna” i Sverige inomhus, men sedan kommer jag nog gå på ”25:or”. Jag hoppas jag kan gå under 300-strecket i år, säger Cabaj Awad som idag är rankad 584.

Munozova nära att missa finalen

Anette Munozova spelar också på heltid, föredrar hardcourt och kom till slutspelet med ITF-turneringar i Turkiet och Egypten i bagaget. Alla på hardcourt.

– Jag är fortfarande inte inne på gruset. Det har blivit bättre och bättre och matchen idag var bättre än de andra jag spelat. Men jag servade inte så bra och djupledsspelet var inte så som det borde. Jag väntade för mycket på bollarna och det är inte mitt spel, säger Anette Munozova.

Munozova åkte på en högst oväntad förlust mot Jennifer Jussi i den första omgången. Trots en bra start på matchen blev det förlust i två raka set.

– Ja, den var inte så bra. Hon missade mycket i början och jag behövde inte göra så mycket.

Därefter var Munozova tvungen att vinna mot Emma Ek, men även där hamna hon i underläge.

– Jag trodde det var kört att gå till final och det var kanske därför det gick bättre, säger Munozova om vändningen i matchen mot Ek som avgjordes med ett matchtiebreak.

Då blev det plötsligt en poolfinal mot Maja Örnberg. Där vann Munozova i raka set och finalbiljetten var klar.

– Vi har bollat in här och mötts tidigare i sommar. Hennes spel passar mig bra, jag får mer tid på mig.

23-åriga Munozova gör sin egen satsning och spelar på heltid. Med stöd av sin mamma.

– Så sommartouren är ganska bra att spela. Det räcker inte långt, men en liten bit i alla fall. Jag försöker spela så mycket det går. Hardcourt passar mig bäst och det är roligast att spela på. Men det är dyrt att resa, säger Munozova som nu ska träna en period och därefter spela två turneringar i Prag innan turneringarna på hemmaplan.

Marathonmatch i bronsmatchen

Yngst i turneringen var 17-åriga Adna Sofradzija från Jönköping. Hon var ytterst nära att spela hem bronspengen, men föll efter närmare tre och en halv timmas spel mot Maja Örnberg. 6-2, 5-7, 7-6 vann Kil-spelaren Örnberg med, men Adna hade matchbollar i egen serve både vid 5-4 och 6-5 i tredje set.

Resultaten

Final: Jacqueline Cabaj Awad, SALK-Anette Munozova, Näsbypark 6-4, 6-2
3-4:e plats: Maja Örnberg, Kil-Adna Sofradzija, Jönköping  6-2, 5-7, 7-6
5-6:e plats: Rebecca Gustafson, Djursholm-Emma Ek, Fair Play 6-0, 6-2
7-8:e plats: Anna Hermann, Växjö-Jennifer Jussi, Lidköping 6-1, 6-2

Föregående artikelFinalklart i SM efter väntad utgång
Nästa artikelFemte SM-guldet till Pablo Figueroa

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här