Solberg om varför han valde Iran

0
Christoffer Solberg (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Christoffer Solberg (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Att svenska spelare åker till Iran för att jaga ATP-poäng hör inte till vanligheterna. Men trots landets kontroversiella ryckte valde Christoffer Solberg den vägen. Samtidigt som det har gett resultat. 

– Jag behövde spela mer matcher och då visste jag att de första matcherna skulle vara lättare här. Därför skulle jag förmodligen få spela mer av mitt spel och jobba vidare på det jag vill utveckla på match. Så det kändes rätt att åka hit, säger Christoffer Solberg som under denna vecka befinner sig i Irans huvudstad Teheran för att spela en futureturnering.

Hur är det där nere?

– Det är helt ok men väldigt strikt då Facebook, Youtube och Snapchat med mera är blockerat. Så mobilen har man inte så mycket användning för här nere vilket bidrar till att tiden går väldigt långsamt.

Tävlingen då? Jodå, den går bra. Efter två vunna matcher spelar Solberg kvartsfinal i dag.

– Jag fick halsfluss för två månader sedan när jag skulle spela i Österrike. Sedan veckan efter så fick jag tillbaka halsflussen och febern. Och efter det har jag fortfarande inte återhämtat mig helt. Men har försökt spela mycket matcher men har spelat jäkligt illa då ja inte orkat spela mitt spel. Men nu är jag äntligen frisk.

Föregående artikelWozniacki utslagen – bara 3 av 10 bästa seedade kvar
Nästa artikelITF: Stopp i kvartsfinalerna för Njuki och Rinaldo Persson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här