Stadig seger för Elias Ymer i Rennes

Elias Ymer är vidare från den första omgången av Rennes challenger. Detta efter stadiga 6-4 6-4 mot den rutinerade fransosen David Guez.

Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Elias Ymer har som bekant haft ett fint grand slam-år där han lyckades kvala in till samtliga ”slamsen”, förstås en bedrift i sig. På challengertouren har han under året inte varit lika framgångsrik och om vi bortser från segern i Caltanisetta i somras så har han bara överlevt andra omgången vid två tillfällen då han vid dessa tillfällen nått och åkt ur i kvartsfinal. Detta facit på tolv spelade challengerturneringar. Nu är han vidare till omgång två i Rennes och får därmed en ny chans att nå kvartsfinal. För kommande motstånd står tunisiern Malek Jaziri, som är en halvlurig spelare.

I den första omgången hade Elias inga större bekymmer att besegra David Guez som under året blandat future och challengerspel. Guez är rankad 178:a i världen. Elias var emellertid för stadig och kunde vinna, 6-4 6-4, efter att tidigt ryckt åt sig en ledning i det andra setet.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.