Stadig seger för Elias Ymer i Rennes

0

Elias Ymer är vidare från den första omgången av Rennes challenger. Detta efter stadiga 6-4 6-4 mot den rutinerade fransosen David Guez.

Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Elias Ymer har som bekant haft ett fint grand slam-år där han lyckades kvala in till samtliga ”slamsen”, förstås en bedrift i sig. På challengertouren har han under året inte varit lika framgångsrik och om vi bortser från segern i Caltanisetta i somras så har han bara överlevt andra omgången vid två tillfällen då han vid dessa tillfällen nått och åkt ur i kvartsfinal. Detta facit på tolv spelade challengerturneringar. Nu är han vidare till omgång två i Rennes och får därmed en ny chans att nå kvartsfinal. För kommande motstånd står tunisiern Malek Jaziri, som är en halvlurig spelare.

I den första omgången hade Elias inga större bekymmer att besegra David Guez som under året blandat future och challengerspel. Guez är rankad 178:a i världen. Elias var emellertid för stadig och kunde vinna, 6-4 6-4, efter att tidigt ryckt åt sig en ledning i det andra setet.

Föregående artikelEriksson efter andra raka: ”Alla är lika aktuella”
Nästa artikelHjälpte fram Marin Cilic – Andrej Tonejc tar över KLTK:s akademi

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här