Tre före detta världsettor – startfältet i Kings of Tennis klart

John McEnroe (Foto: robbiesaurus - CC-BY-SA)
John McEnroe (Foto: robbiesaurus – CC-BY-SA)

Tre världsettor, totalt fem spelare med 170 singeltitlar tillsammans. Den 16–18 mars avgörs Kings of Tennis för femte året i rad med ett urstarkt startfält.
Thomas Muster är sista spelare att ansluta.

John McEnroe, Mats Wilander, Henri Leconte, Pat Cash och Thomas Muster. Kvintetten utgör 2016 års startfält till tennisfesten i Stockholm Waterfront.

Thomas Muster är femte och sista spelare som gör övriga sällskap i startfältet. Österrikaren rankades som världsetta 1996 och är en av världens bästa grusspelare genom tiderna. Muster vann hela 44 ATP-titlar under karriären.

– Vi är jätteglada och stolta att kunna presentera detta startfält som kommer bjuda på många underhållande dueller, säger Turneringsdirektör Per Hjertquist.

Precis som tidigare år inrymmer startfältet en stor variation av spelstilar och karaktärer, där den dubble världsettan John McEnroe får hållas som en publikfavorit.
Den temperamentsfulle amerikanen har chansen att bli förste spelare att vinna Kings of Tennis två gånger, men står inför en tuff uppgift i Stockholm.

– McEnroe är fortfarande lika het och temperamentsfull som när han var som allra bäst. Han spelar en fantastiskt underhållande tennis och kommer att bjuda på magiska volleys inför den svenska publiken, säger Per Hjertquist.

Femte upplagan av Kings of Tennis avgörs den 16–18 mars i Stockholm Waterfront. Biljettförsäljning startar den 10 november på kingsoftennis.se.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.