Tio svenskor i Näsbyparks 10000-dollars – men de här saknas

Ellen Allgurin (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Ellen Allgurin (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Tio svenskor fick plats i Näsbyparks 10 000-dollars. Det stod klart efter dagens kvalfinaler där Emma Ek blev den enda svenskan som tog sig vidare därifrån.

Det är ett bra startfält och det kommer krävas en hel del för att gå en bit i turneringen. Men det saknas en del namn också och det är förstås tråkigt när det överlag varit en bra säsong för svensk damtennis.

Ellen Allgurin har inte tävlat sedan WTA-kvalet i Båstad i juli.

– Jag hade ont i handleden i somras, men det är bra nu. Sedan augusti har jag haft körtelfeber, men det är på bättringsvägen, säger Allgurin.

Malin Ulvefeldt var också riktigt på gång i somras och klättrade upp till plats 579 på rankingen, men har heller inte kunnat tävla sedan augusti.

– Jag skulle ha varit med i Näsbypark, men sträckte baksidan för några dagar sedan. Jag hoppas bli frisk till Djursholm, säger Ulvefeldt.

Genomgång av lottningen till Näsbypark

 

10K-stockholm-ladies-main

Anette Munozova har hemmaplan och det borde vara en fördel. Rumänskan Irina Maria Bara, rankad 337 är förstaseedad, men spelar nästan enbart på grus.

Fanny Östlund möter 29-åriga Olga Brozda, rankad 1046 men som har varit 281 som bäst. Polskan slog Alexandra Viktorovitch i kvalet efter tre set.

Ett svenskmöte på övre halvan är det också då wild cardet Mirjam Björklund möter kvalvinnaren Emma Ek. 17-åriga Björklund har i år nästan enbart spelat juniorturneringar, med framgång, och blir intressant att följa här.

Hilda Melander är ju utan ranking numera efter långt skadeuppehåll och har fått ett wild card. Här möter hon 18-åriga ungerskan Luca Nagymihaly, som tagit sig hit via kvalvinster mot Jessica Mridha och Anna Hermann. Luca har vad jag kan få fram aldrig spelat inomhus förut på seniornivå utan spelar nästan enbart på grus.

Cornelia Lister är sjundeseedad och möter italienskan Deborah Chiesa. Lister slog Chiesa, men det var för tre år sedan på grus. Chiesa har haft en tung period bakom sig och är inte rankad längre bland de 900 främsta.

På nedre halvan har vi Brenda Njuki som får möta Priscilla Heise som gått fram som en ångvält i kvalet. Fransyskan tog ett par tunga segrar i september i 25000-dollarsturneringen i Clermont-Ferrand som skvallrar om en hög kapacitet. Då kom 25-åriga Heise med en resultatrad som i stort sett innehöll ingenting.

Högst seedad av svenskorna, fyra, är Jacqueline Cabaj Awad. Återstår att se om hon konserverat formen? 690-rankade Anita Husaric är dock ingen lätt motståndare i första omgången.

Maja Örnberg fick en nitlott. Åttondeseedade Tess Sugnaux bör vara alldeles för svår, speciellt inomhus.

Julia Rosenqvist har också fått ett wild card. Den ett år äldre ryskan Elina Nepliy var väldigt nära att bli utslagen av Jennifer Jussi i den första kvalomgången.

Länkar

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.