Topptrion fortsätter att göra rent hus

Milos Sekulic (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Milos Sekulic (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

De tre topplagen i Elitserien fortsätter att göra rent hus. Inget poängtapp denna gång heller för Upsala, Fair Play eller SALK.

SALK mot GLTK stod 1-1 efter dubblarna. På papperet så kändes då överläget i visst SALK-favör då  Joachim ”Pim-Pim” denna gång återfanns på tredjesingeln. Pim-Pim är förstås en oerhörd tillgång för SALK oavsett om han kan serva för fullt eller inte. Jesper Brunström tog en position nästan vid skynket med respekt för Pim-Pims vapen och skaffade en breakboll när Pim-Pim skulle serva hem det första setet. Det krånglade sig dock SALK-spelaren ur genom en stenhård forehand på Brunströms retur och efter 6-4 i första var det inget snack.

Milos Sekulic slog i förra omgången Fred Simonsson i raka set. Idag var det dags för en ny fin skalp för Sekulic som besegrade Daniel Appelgren i raka set efter stadigt baslinjespel. Därmed 3-1 till SALK som sedan kunde tvåpoängsjubla när Gilbert Jäger slog in matchbollen mot Pierre Bonfre strax senare. Lagkamraterna kunde sedan stötta fram Lucas Renard till seger i raka set mot Christian Samuelsson efter att ofta ha letat sig fram på nätet med gott resultat. 5-1 till SALK och Renards tredje raka seger på förstasingeln.

Lucas Renard (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Lucas Renard (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Fair Play fortsätter att vinna. Laget är jämnt och har alltid ett säkert kort med dansken Martin Pedersen på fjärdesingeln. Innan singelspelet mot KLTK inleddes skaffade sig Fair Play överläget genom att ta de två dubblarna. Viktigast där att Arvidsson/Berta besegrade det framgångsrika futureparet Mridha/Simonsson i raka set. Pedersen gjorde processen kort med Carl-Johan Prioset på fjärdesingeln och när sedan Isak Arvidsson besegrade Patrik Rosenholm på förstasingeln var de två poängen klara. Arvidsson har dålig statistik på Rosenholm men stockholmaren har en bra bit till formen efter sin skada medan Atvidsson är en stöttespelare i Fair Play. Tre vinster på sina förstasinglar och två klara dubbelsegrar med Daniel Berta är Arvidssons facit.

Isak Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Isak Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Regerande mästaren Upsala TK fortsätter att rada upp segrar. Med de utländska importerna Krawietz, Chvojka och Zimmermann är man svårslagna och än så länge är Chvojka en bra ersättare till Boy Westerhof. Lidköpings TK kunde besegras med 5-1. Skaraborgarna har alltid varit kända för ett bra dubbelspel men såväl ifjol som i år är det som bortblåst. Efter att ha varit chanslösa i de båda dubblarna räckte det inte med att Staffan Falkenström visade kvalitet och besegrade Marcel Zimmermann med 6-3 6-3. LTK hade behövt två segrar till för ett oavgjort resultat och närmast var Ilir Bashota som förlorade mot August Zetterberg med 12-14 i supertiebreak.

Helsingborgs TK tog sin första poäng i Elitserien då man fick med sig en pinne mot svåra Solna TK som har vassa första och andrasinglar i Oscar Otte och Pavol Cervenak. 1-1 efter dubbelspelet blev snabbt 3-1 till bortalaget Solna då nämnda spelare var överlägsna Dragos Madaras och Oscar Forsell. Carl Bergman visade återigen att han är oerhört viktig och blev poängorginastör genom att vinna sin dubbel och sedan slå Filip Prpic. Obesegrad hittills är han, Carl Bergman. Dansken Maxim Landa tog Helsingborgs tredje seger.

Helsingborg seglar upp på en poäng vilket också GLTK och Lidköpings TK har efter förra omgångens 3-3-match. Enda laget utan poäng hittills är KLTK som möter Helsingsborgs TK på hemmaplan på onsdag. Viktig match då också för poänghungrande Lidköpings TK på hemmaplan mot Solna TK.

I toppen väntar en mycket intressant toppmatch mellan lagen med bredast trupper, Fair Play mot SALK.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.