Nielsen: ”Inget regelbundet spel med Brunström”

Johan Brunström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johan Brunström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

De har 16-2 i matcher och tog sin tredje titel i höst. Nog kan man säga att det svenskdanska samarbetet mellan Johan Brunström och Frederik Nielsen fungerar bra och på frågan om det finns tankar på att spela med dansken konstant säger Brunström:

 – Det hade jag gärna gjort, säger Johan till SweTennis.

Brunström/Nielsen gick igenom den här veckan utan att tappa ett set. Det blev utklassning i i finalen i Knoxville mot Bangoura/Seeberger med 6-1, 6-2. De sistnämnda slog bland andra förstaseedade Krajicek/Monroe på väg till final.

– Det var en kanonturnering och vi spelade bra hela veckan.

För Brunström/Nielsen var det här höstens tredje Challengervinst i höst. De har också vunnit i Tiburon och Fairfield. Finns det då några tankar att ha Frederik som permanent partner?

– Det hade jag gärna, men Frederik kör sitt singelschema så det är bara möjligt att spela tillsammans då han är i huvudtävlingen veckan efter och vi går in i tävlingen såklart.

– Jag vet inte riktigt hur nästa år ser ut, väntar tills nästa vecka då jag vet var jag hamnar och vad Frederiks singelranking är.

Nu svarar Nielsen.

– Nej, vi inte tänker spela regelbundet nästa år, men vi tar det .lite som det kommer. Jag har fortfarande inga planer på att sluta med dubbel, så det beror på våra olika scheman. Dessutom måste vi båda förbättra vår ranking för att vara aktuell för Grand Slam, säger dansken till tennisanisen.dk.

Lika lyckosam har inte Andreas Siljeström och Alexander Bury varit. De gjorde sin tredje Challengerfinal i höst och har förlorat samtliga. Idag blev det 3-6, 7-5, 8-10 mot Arends/Majchrowicz i Mouilleron-Le-Captif.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.