Tuff kvart väntar Fanny Östlund: ”Ska vara den som styr”

2
Fanny Östlund (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Fanny Östlund (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Fanny Östlund blev först av de svenska spelarna att nå kvartsfinal den här veckan. Jacqueline Cabaj Awad och Susanne Celik har chansen efter vinster i sina första matcher.

Fanny Östlund har två fina vinster så här långt på Kreta i Heraklions 10 000-dollars. Fanny slog sjätteseedade Veronika Kapshay i raka set och följde upp det idag med seger mot lovande ryskan Amina Anshba med 6-2, 4-6, 6-2.

– Jag har spelat stabilt och något som börjar kännas bättre och bättre är forehanden som fungerat väl här i Greklnad. Kapshay är nog den lurigaste spelaren jag har mött, så jag är extra nöjd med den vinsten, säger Fanny Östlund.

I kvartsfinalen väntar tufft motstånd i Viktoria Kuzmova som kan vara på väg att bli Slovakiens nästa stora namn. 17-åringen har vunnit fyra 10000-dollarsturneringar i år.

– Jag har sett Kuzomova tidigare och även fått tips från Jackie (Cabaj Awad). Hon är en otroligt offensiv spelare som slår det mesta flackt, stabilare backhand och har en gynnsam serve. Jag ser verkligen fram emot matchen, ska gå in och försöka vara den som styr och samtidigt rycka i tempot så hon tappar rytm, säger Östlund.

Susanne Celik spelar $25K-turneringen i Toowoomba i Australien och vann sin första match mot Chihiro Nunome med 6-3, 6-4. I andra omgången blir det ett reprismöte med Kimberly Birrell. De möttes i Cairns i förra veckan och då vann Birrell i raka set.

Jacqueline Cabaj Awad klev in i Sharm El Sheikhs 10K-turnering idag med en färsk finalvinst i ryggen och det blev den sjätte raka vinsten också. 6-4, 6-2 mot Caroline Ilowska och 842-rankade Giorgia Pinto blir nästa uppgift.

Föregående artikelKyrgios fick böter – kommer allt närmare en avstängning
Nästa artikelMikael Ymer verkar kvitt höftproblemen

2 KOMMENTARER

  1. Fyra svenskor i kvarten i fyra olika turneringar, hänt innan? Många framgångar den här veckan. Tre har hyfsat bra möjligheter att vinna, Östlund känns väldigt tufft. Vinner hon så är det hennes klart största skalp iaf.

    Även på juniorfronten där Melis Yasar är i final i en G4 i Danmark. Fast det gick inget bra för de som spelade i A-klassen =/

    • Ska också nämnas att Anshba vann nyligen över Gaydarzhi som i sin tur besegrade Östlund för ett litet tag sedan. Så kan det vara.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här